Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Nihon no Hanga presenteert twee tentoonstellingen in November

Printing Styles: Techniques of Japanese PrintmakingIn November gaan de deuren van het Japans Prentenkabinet Nihon no Hanga weer open voor bezoekers. Deze keer zullen er twee tentoonstellingen te zien zijn, waaronder één die afgelopen mei ook te bezoeken was: Adventurous Artists. De tweede tentoonstelling die te bezoeken is, is een mini-tentoonstelling met de titel: Printing Styles: Techniques of Japanese Printmaking.

De meest gestelde vraag in het museum is altijd: hoe worden deze prenten gemaakt? In een klein boekje, geeft het Nihon no Hanga een gedetailleerd antwoord. De tentoonstelling is een herziening van de tentoonstelling “Wood, Paper, Ink” die in mei 2014 plaatsvond. Deze keer zorgt Nihon no Hanga voor een informatief boekje dat ook dient als gids voor de tentoonstelling. Elke vrijdag om 14.00 uur organiseert de Junior Curator een rondleiding, meer informatie is te vinden op de Eventbrite pagina.

Speciaal evenement

Op vrijdag 3 november zal er een speciaal evenement plaatsvinden waarbij houtsnededruk kunstenaar Paul Binnie een illustratief praatje (in het Engels) zal houden over zijn werk en in relatie tot de prenten uit het verleden, maar ook een live demonstratie van het maken van een houtsnede.

Paul Binnie is een kunstenaar en prentenmaker die in Tokyo geleerd heeft hoe je met traditionele methodes houtsnededrukken kunt maken. Hij is bekend met het werken met typische Japanse onderwerpen, zoals tattoeages, Kabuki, landschappen en Bijin-ga, oftewel afbeeldingen van prachtige vrouwen. Hij heeft ze verzameld bij het Metropolitan Museum in New York, British Museum in Londen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Tickets voor dit evenement kosten € 15,00 en zijn via Eventbrite te koop. Plaatsen zijn gelimiteerd.

De tentoonstellingen kunnen bezocht worden van vrijdag tot en met zondag, alleen in de maand november, van 12.00 tot 16.00 uur. Het adres van Nihon nog hanga is Keizersgracht 586 in Amsterdam.

Bron: Nihon no Hanga

Mobiele versie afsluiten