Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Atlas Contact organiseert Murakami Weekend

Om de uitgaven van deel een en deel twee van Haruki Murakami’s nieuweste roman, De moord op Commendatore, te vieren, heeft Atlas Contact een Murakami Weekend in het leven geroepen op 13 en 14 januari 2018. De locatie voor dit speciale weekend is de SS Rotterdam.

Vol programma

De uitgeverij pakt flink uit met diverse activiteiten, zoals interviews, livemuziek, jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops. Het is een vol programma, want er komen heel wat gasten langs.

Er zijn interviews met onder andere Jelle Brandt Corstius, Philip Huff, Saskia De Coster, Anna Drijver, Niña Weijers, Ellen Deckwitz, Herman Pleij, Arjan Peters en Auke Hulst (over hun ontmoeting met Murakami) en Luk Van Haute en Elbrich Fennema (vertalers). Er is livemuziek van Jett Rebel, The Kik, De Likt, Vive La Fête, The Jerry Hormone Ego Trip en veel meer. Op het cruiseschip is ook een jazzclub te vinden met de naam Peter’s Cat, waar optredens zijn van Yuri Honing, Benjamin Herman (New Cool Collective), Spoken Saxophone Quartet, DJ Jules Deelder en dan zijn nog niet alle namen genoemd. Verder zal er ook klassieke muziek te horen zijn van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zijn er Japanse workshops, voorleessesies en is er een Murakami Cinema met Japanse films die ingeleid worden door CAMERA JAPAN.

https://www.youtube.com/watch?v=fRo2NthCpX8.

Meer informatie

De SS Rotterdam biedt 250 hotelkamers, bezoekers kunnen dagkaarten of weekendkaarten kopen met overnachting op de SS Rotterdam. Ook is het mogelijk om avondkaarten te kopen voor de zaterdagavond die gevuld is met de optredens. Het Murakami Weekend biedt plaats voor 2000 Murakami-fans. Het blokkenschema is te vinden op de website, evenals de mogelijk om kaartjes te kopen voor het evenement.

Bron: Murakami Weekend/Atlas Contact

Mobiele versie afsluiten