Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

FAKE ISLAND: Een Blije Verrassing

Een van de beste dingen van het naar een metal concert gaan is dat ik meestal maar een band ken. En dit is vaak de hoofd act. Vaak zijn er verscheidene bands die openen voor de hoofdact en die zijn nieuw voor mij. Ze komen vaak uit de buurt en spelen vaak samen in dezelfde clubs. Elke band heeft bijna altijd wel een nummer welke mij met mijn hoofd doet knikken of met mijn voet mee doet tikken. Soms pakt een band mijn aandacht wanneer ik het het minst verwacht. En wanneer dit gebeurd herinner ik mij eens waarom ik van metal houdt.

Ik werd recentelijk positief verrast door een band genaamd FAKE ISLAND, welke ik in Shibuya heb gezien. Zij produceren een metalcore geluid via twee vocalisten; YuuriBjoux wie clean en rock vocals produceert, en Erica die de keel-verscheurende growls levert. Deze twee drijven de lyrics op een rivier van riffs gemaakt door Matsumoto’s gitaar, en worden in het gareel gehouden door HARIBOW op de bass en Reiji achter de drums. FAKE ISLAND voelt niet aan als een “Female Fronted” band waar het geslacht de focus is, maar meer als een groep goede vrienden die het leuk vinden om samen gave metal muziek te spelen.

FAKE ISLAND komt oorspronkelijk uit Tokyo en zijn samen begonnen met spelen in het begin van 2017, maar de chemie tussen hen is duidelijk. In de korte tijd als een band hebben ze al een EP neergelegd met dezelfde naam als hun band, en hebben ze twee muziek videos gemaakt en uitgebracht. Ze spelen goed samen als een team, en de twee zang stijlen werken goed genoeg samen om niet alleen twee verschillende delen van een nummer te verkondigen, maar ook om samen te zingen voor een uniek geluid. De ritmes van Reiji en HARIBOW zijn nooit saai, en doen er vaak nog een schepje bovenop om het publiek te laten merken dat het goed is om af en toe eens te stoppen met headbangen en op te kijken naar het podium. De gitaar is een groot gedeelte van de tijd bezig om het ritme van de muziek op te krikken met hamerende riffs, maar soms wisselt deze ook om de band een classic rock sound te geven…. met death vocals.

Volgens Reiji komt de naam van de band van de leugens waar wij in leven. De tv, de nieuws media en politici. Ze creeëren allemaal een comfortabel nest van valse beloften waar we ons in nestelen totdat we de waarheid niet meer kunnen zien. De conditie van hun eiland-huis geeft de band alle brandstof die ze nodig hebben om hun raging nummers te maken.

Als je toevallig in de grotere omgeving van Tokyo bent op een vrijdag of zaterdag avond en op zoek bent naar iets van entertainment, kijk dan even op FAKE ISLAND’s website: ze spelen waarschijnlijk ergens. Als je niet in Japan bent, wees dan geduldig. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat ze naar Europa komen. Als je wil weten hoe erg ik van ze genoten heb, dan zal ik je zeggen dat ik aan het einde van mijn reis de plannen gewijzigd had en een concert van een andere band heb laten schieten om nog een keer door elkaar geschud te worden door hun muziek. Het was het absoluut waard.

De EP van FAKE ISLAND is terug te vinden op Spotify en is verkrijgbaar in Amerika en Europa. Als je een preview wilt kun je hun twee muziek videos terug vinden op YouTube, of ga naar hun website website.

Mobiele versie afsluiten