Anime Zomer 2018: 10 titels om naar uit te kijken!

Met de warme temperaturen is het tijd om te ontspannen, ijs te eten en te genieten van wat zomer anime! Dit zijn onze aanraders voor het aankomende anime seizoen, als je series mist waar jij echt naar uitkijkt: Waarom schrijf je dan niet gezellig mee?

Word een schrijver voor AVO Magazine en geef ons jou mening!

FLCL Progressive (フリクリ プログレ)

Type: Anime
Studio: Production I.G
Genres: Actie, Komedie, Dementie, Mecha, Parodie, Sci-fi

Start uitzending: 3 Juni 2018
Aantal afleveringen: 6

Jaren zijn voorbij gegaan sinds het einde van het eerste seizoen en de avonturen die de hoofd karakters samen hadden. Haruko introduceerd haarzelf als een nieuwe lerares op de school waar Hidomi naartoe gaat, een jonge meid die haar leven beschouwd als gemiddeld en waar nooit iets interessant te beleven valt. Dit veranderd allemaal na het arriveren van Haruko, de Medical Mechanica beginnen Hidomi’s dorp aan te vallen en ze ontdekt een geheim welke alleen haar nieuwe lerares kan ontsleutelen.

Aangeraden door Kuro:
Een aantal jaren geleden heb ik het eerste seizoen van FLCL gezien omdat een van mijn vrienden deze aan mij aanbeveelde. Het was best een lange tijd terug dus ik kan mij er niet heel veel meer van herinneren maar ik weet toevallig wel dat ik wel heb genoten van de serie. Ik zal het eerste seizoen waarschijnlijk opnieuw kijken voordat ik aan FLCL progressivge begin. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om shows te kijken waarin tijd skips in worden verwerkt omdat ik altijd nieuwschierig ben naar hoe een verhaal, de karakters en de wereld evolueert.  Aangezien het alleen zes episodes zijn is het ook nog eens eens  geschikte anime voor drukke mensen, zoals ik. Sinds ik een volwassene ben geworden heb ik geen tijd meer om veel anime te kijken dus wanneer er een anime uitkomt met minder dan 10 episodes voelt het aan als een gift.

Violet Evergarden Special (ヴァイオレット・エヴァーガーデン)

Type: Special
Studio: Kyoto Animation
Genres: Drama, Fantasie, Slice of Life
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Kana Akatsuki.

Start uitzending: 4 Juli 2018

Een extra aflevering die zicht afspeelt tussen aflevering 4 en 5 van de anime Violet Evergarden, een serie wat over Auto Memory Dolls gaat, mensen die andermans emoties en gedachten verwerken in brieven en ze op die manier te helpen. Violet is een “wapen” die gevochten heeft tijdens de oorlog en de serie volgt haar verhaal om te integreren in de sociale wereld en haar zoektocht op zoek naar de betekenis achter de soorten emoties en het woord liefde.

Aangeraden door Hageshi:
Zelf heb ik de manga nog niet gelezen, maar ik heb de anime wel gekeken. Het is een prachtige anime, met hele mooie art. En ondanks dat het geen zielige anime is, raakten de emoties mij ook. Hierdoor kijk ik echt uit naar de special en het verhaal wat daarin verteld zal worden.

Jashin-chan Dropkick (邪神ちゃんドロップキック)

Type: Anime
Studio: Nomad
Genres: Komedie, Seinen, bovennatuurlijk
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Yukiwo.

Start uitzending: 10 Juli 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

Op een dag roept Yurine, een gothic lolita meisje met waanvoorstellingen, een demonisch meisje met de staart van een cobra, genaamd Jashin-Chan, op. Jashin-Chan is ERG ontevreden met de situatie en is erg gewelddadig richting Yurine. Ze moeten met elkaar leven totdat Yurine het voor elkaar krijgt om Jashin-Chan terug naar de hel te sturen, of tot Jashin-Chan haar vermoord.

Aangeraden door Yuki:
De promotie plaatjes alleen zijn grappig genoeg om mij te laten denken dat dit een leuke serie gaat zijn om te kijken. Het is bedoeld als een gewelddadige komedie en is niet bedoeld om series te nemen, ik denk dat een leuke luchtige serie gaat zijn om te kijken.

Mirai no Mirai (未来のミライ)

Type: Movie
Studio: Studio Chizu
Genres: Avontuur, Drama, Fantasie

Start uitzending: 20 Juli 2018

Deze film draait om een familie die in een klein huis woont in een onontdekte hoek van hun stad, specifiek focust het op de verwende 4 jaar oude zoon Kun-chan. Wanneer Kun-chan grote broer word van klein zusje Mirai, word hij jaloers op de aandacht en liefde die zij krijgt, hij vind dat hij die verdient. Terwijl Kun-chan al overweldigd is door de aanwezigheid van zijn nieuwe zusje en hoeveel zij zijn leven veranderd, verschijnt er een oudere versie van Mirai, die uit de toekomst komt.

Aangeraden door Yuki:
Alhoewel ik bang ben dat dit verhaal een set up is voor een paar tearjerker scenario’s, al helemaal aangezien een van de genres drama is, denk ik dat er een grote kans is dat het ook hartverwarmend gaat zijn. Ik kijkt er naar uit om de grote zus/kleine zus dynamiek die Kun-chan met toekomstige Mirai gaat hebben te zien en zijn mening over zijn kleine zusje met de tijd te zien veranderen.

Gintama: Shirogane no Tamashii-hen 2 (銀魂. 銀ノ魂篇)

Type: Anime
Studio: Bandai Namco Pictures
Genres: Komedie, Actie, Sci-Fi, Shounen, Parodie, Historisch
Gebaseerd op de Gintama manga door Hidaeki Sorachi.

Start uitzending: Juli 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

Gintama nadert het einde, de Silver Soul arc is een adaptie van de finale van de manga. De adaptie begon in de winter en er is een tussenpauze geweest maar nu gaat deze weer verder. Met de wereld op het spel gaan Yorozuya Gin-Chan en zijn gezelschap verder met hun gevecht voor de overleving van de aarde. Natuurlijk met de rare komische en parodie momenten die ervoor zorgen dat het niet te serieus word!

Aangeraden door AlexD:
Het eerste deel van de arc was geweldig, specifiek toe de actie intenser werd. De komedie heeft natuurlijk een beetje een tweede plaats gekregen, maar het feit dat de wereld op spel staat praat dat wel goed. Er zijn nog steeds rare grappige momenten, maar de over het algemeen serieuze toon werkt door de gebeurtenissen die tot dit punt geleid hebben. Ik vind het ook leuk hoe de karakters die door het verhaal heen verspreid waren terug komen en helpen met het eindgevecht. Het lijkt een perfect einde voor de show te zijn (en ik moet t weten, aangezien ik de manga goed bijhoud)!

Happy Sugar Life (ハッピーシュガーライフ)

Type: Anime
Studio: Ezo’la
Genres: Drama, Horror, Shounen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Tomiyaki Kagisora.

Start uitzending: July 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

In tegenstelling tot de lieve titel maakt deze psychologische horror zich klaar om het gesprek van de stad te zijn. Het middelbare schoolmeisje Satō Matsuzaka raakt bevriend met Shio, een jong onschuldig meisje dat in het appartement van Satō verblijft. Ze geeft veel om Satō, maar is zich vaak niet bewust van wat ze doet omdat ze niet buiten het appartement mag. Satō zal haar toevlucht nemen tot alle mogelijke manieren om Shio te beschermen, zelfs moord.

Aangeraden door Natsumi:
Deze koudbloedige, geobsedeerde meid  zal alles doen om degene waarvan ze houdt te beschermen. De onschuldige art style gemengd met het controversiele onderwerp was zo mooi dat ik mijn ogen niet van de trailer af kreeg de eerste keer dat ik deze zag, echter is het totaal niet geschikt voor de zwakhartige. Veel lezers zijn deze voortdurende manga al tegen gekomen en laten veel positieve beoordelingen achter op de trailer van de anime. Maak je klaar om dit laat in de nacht te kijken voor het maximale Yandere effect.

Back Street Girls (バック ストリート ガールズ)

Type: Anime
Studio: J.C. Staff
Genres: Komedie, Ecchi, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Jasmine Gyuh.

Start uitzending: Juli 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

Nadat ze hun baas iets te vaak teleurgesteld hebben krijgen drie yakuza mannen een keuze: pleeg zelfmoord op een eervolle manier of ga naar Thailand en onderga een geslachtsveranderingsoperatie zodat ze ‘vrouwelijke’ idolen kunnen worden. Na een jaar van training worden ze een idool groep, de drie ‘meiden’ debuteren succesvol en worden gelijk populair. Dit is waar hun tragedie echt begint, ze vechten om wie ze echt zijn te verbergen voor hun fans.

Aangeraden door Yuki:
Deze anime klinkt super grappig, het hele verhaal slaat nergens op, maar ik denk dat je er gemakkelijk door gaat lachen. Het verhaal laat het feit dat een geslachtsveranderingsoperatie niet zo maar even gebeurd en je ook niet zo maar even hersteld bent wel links liggen, maar het is een komedie anime dus ik snap dat ze dit negeren om komedie te creëren. De titel, die een parodie is op ‘Back Street Boys’, voegt ook toe aan de komedie.

Shinya! Tensai Bakabon (深夜! 天才バカボン)

Type: Anime
Studio: Pierrot
Genres: Komedie, Slice of Life
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Fujio Akatsuka.

Start uitzending: Juli 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

Dit is de vijfde adaptatie van “Shinya! Tensai Bakabon”, een gag manga door de legendarische Fujio Akatsuka (die ook de original Osomatsu-kun schreef). De show volgt Bakabon, een jongen die bekend staat als dwaas, en zijn rare familie. Om eerlijk te zijn geeft de poster je een goed idee van de soort grappen die je tegenkomt in de show.

Aangeraden door AlexD:
Als fan van de recente Osomatsu-san adaptive, weet ik hoe bizar en geweldig deze show gaat zijn. Er is best een markt voor surreële humor op dit moment, en ik denk dat dit het gat zal vullen dat Pop Team Epic heeft achtergelaten. Specifiek omdat ik persoonlijk series die anders zijn leuk ben gaan vinden, en Akatsuka’s teken en schrijf stijl zijn precies dat. Dus als je op zoek bent naar een serie die tegen conventie in gaat en raar is, dan is dit de show voor jou!

High Score Girl (ハイスコアガール)

Type: Anime
Studio: J.C. Staff
Genres: Komedie, Romantiek, School, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Rensuke Oshikiri.

Start uitzending: Juli 2018
Aantal afleveringen: Onbekend

Het is 1991 en Yaguchi Haruo, een 6th grader, leeft voor video games. Het is het enige wat goed gaat voor hem, tot hij bij een lokale arcade tegen Oona Akira speelt en zij hem compleet vernietigt in Street Fighter II. Oono is een van Yaguchi’s klasgenoten, maar zij is heel anders dan hem aangezien zij populair en slim is en er goed uit ziet. Nadat hij 30 keer achter elkaar van haar verloren heeft en hij haar niet kan verslaan in welk spel dan ook, begint zij hem elke dag te volgen naar de arcade en blijft hem verslaan. Gek genoeg beginnen de twee, met de tijd, een band en vriendschap te ontwikkelen.

Aangeraden door Yuki:
Dit klinkt als een schattig, maar erg grappig, liefdesverhaal. Het kan, voor mij, ook echt geen kwaad dat deze anime een vrouwelijke gamer erin heeft. Het karakter ontwerp ziet er schattig uit en ik denk dat de leeftijd van de karakters zal helpen om dit een lief verhaal te maken, in plaats van een dramatisch verhaal zoals je vaak met tieners ziet.

Phantom in the Twilight

Type: Anime
Studio: LIDEN FILMS
Genres: Fantasie, Slice of Life

Start uitzending: July 2018
Aantal aflevering: Onbekend

Een anime vol actie dat plaats neemt in London wordt geinfesteerd door schaduw monsters terwijl een nietsvermoedende uitwisselingsstudent er midden in wordt gegooid. Ze komt ‘Café Verboden’ binnen en vindt een doel om tegen het schaduwrijk te strijden met de andere werknemers die daar werken. Kunnen ze iedereen beschermen of zal dit het begin van het einde zijn?

Aangeraden door Natsumi:
Als jij ook een fan ben van de Persona franchise net als ik zal je deze anime zeker waarderen wanneer het uit komt. Wat zal dit meisje mee maken wanneer ze de horrors tegen komt en het Verboden Café binnen stapt? Deze anime zal ook getalenteerde stemacteurs zoals Takahiro Sakurai klaarzetten om je op het puntje van je stoel te krijgen.  De manga is gelanceerd in maart 2018 voor degenen die echt niet kunnen wachten!

 

Welke serie(s) ga jij kijken?

Als je de anime waar jij naar uitkijkt graag terug ziet in de lijst van het volgende seizoen, word dan schrijven voor AVO Magazine!

Exit mobile version