Shonen Jump Helden Verenigen Zich Voor Jump Force

Wat We Weten en Wat Kunnen We Verwachten

© Bandai Namco

Aangekondigd bij E3 tijdens de presentatie van Microsoft, Jump Force, is een vecht spel met karakters uit verschillende Shonen Jump series. Op het moment zijn de volgende beschikbare karakters bekend: Goku en Frieza van Dragon Ball; Naruto en Sasuke van Naruto; Luffy and Zoro van One Piece. Light en Ryuk van Death Note zijn ook aanwezig, maar het is bekend gemaakt dat zij niet speelbaar zijn, ze vullen alleen een rol in het verhaal.

Tijdens het E3 zijn we getrakteerd met een theatrale trailer en enkele gameplay opnames. Het verhaal van het spel gaat over onze wereld die botst met de wereld van Shonen Jump, hierbij moeten de helden samenwerken om niet allen erachter te komen wat er aan de hand is, maar ook hun slechte tegenspelers uitschakelen.
Gebaseerd hierop is het bevestigd dat de vecht scenes plekken zijn uit het echte leven die gecombineerd zijn met Shonen Jump met zoals bijvoorbeeld Times Square die de World Tree van Naruto heeft. Ik denk dat de manier waarop Light en Ryuk gezien worden aan het eind van de trailer, aan kan geven dat zij waarschijnlijk betrokken zijn waardoor de twee werelden botsen. Ik zou niet verrast zijn, we hebben het tenslotte over Light!

Doorgaand naar de manier van spelen, dit heeft ons 1 op 1 gevechten laten zien. Hoewel elke kant tot 3 vechters beschikbaar heeft en een speler kan er tussen schakelen wanneer ze willen (en in het proces kan je een tag team combo doen). Toch delen ze allemaal dezelfde levensbalk. Dus het doel is om je tegenstanders hun levensbalk te verzwakken totdat er niets van over is om elke vechter uit te schakelen! Doorgaand op dit, elke karakter heeft hun eigen unieke vechtstijl, ontworpen op hoe ze gerepresenteerd worden in hun eigen gerespecteerde series. Dit is inclusief een ontwaakte staat, waarbij karakters kunnen transformeren (zoals Goku die transformeert in een Super Saiyan). Natuurlijk hebben niet alle karakters een transformatie in Jump, dus krijgen ze hoogstwaarschijnlijk een ontwaak boost status om het eerlijk te maken.

Dus dat is wat we weten, maar wat kunnen we nog meer verwachten?

Sommigen van jullie weten waarschijnlijk dat dit niet de eerste Shonen Jump collaboratie vechtspel is (ookal is het raar genoeg op die manier geadverteerd). In het westen hebben we J-Stars Victory+ (uitgebracht op PS3, PS4 en PSVita) maar zelfs dat spel is niet de eerste! Het begon op het Famicon met 2 spellen simpel genaamd Jump Famicon. Toen was er Battle Stadium D.O.N. (PS2), die alleen bestond uit; Dragon Ball, One Piece, and Naruto. Als laatste waren er twee Jump Super Stars voor de DS. Het is interessant dat deze spellen niet direct aan elkaar verbonden zijn in naam, maar een lang lopende spel series is. Gebaseerd op wat ik heb gezien, zou ik zeggen dat dit direct lijkt op een omhoog geschaalde en verbeterde J-Stars Victory+. Hoewel, er zijn al twee kritieke verschillen zo ver die me laten afvragen of die kenmerken terug komen.

Als eerste had je maar één vechter onder controle in Victory, maar de gevechten kwamen tot 3 versus 3 tegelijkertijd. Waar het leuk was, kon het chaotisch en pijnlijk zijn om het competitief te spelen. De stadiums waren ook groter om alle 6 de vechters tegelijkertijd te accommoderen. Toch lijkt het er op dat met Jump Force ze dit aanpassen voor de 1 versus 1 gevechten, toch hou je nog steeds het team van 3, maar ze vechten slechts één voor één. Het is mij ook opgevallen dat de stadiums kleiner zijn, wat logisch zou zijn om te voorkomen dat gevechten onnodig uitgetrokken worden en dat mensen weg rennen. Ze lijken ook simpeler, alweer om het 1 versus 1 te ondersteunen, maar ze hebben schijnbaar ook speciale stadium aanvallen toegevoegd zodat als je het voor elkaar krijgt om je tegenstander tegen een specifiek deel van het stadium aan te slaan, je extra schade aan kan brengen. Het word interessant om te zien of de 3 versus 3 systeem terug komt als een alternatieve modus maar ik heb het gevoel dat het niet zo is.

Ten tweede, het leek er op dat er een gebrek aan ondersteunende karakters zijn in de demo tijdens E3. Dit kon zo zijn slechts doordat ze nog niet klaar zijn met het programmeren hiervan of simpelweg het ons nog niet wilden laten zien. Alsnog vraag ik mij af of ze kiezen om het terug te brengen gezien het voelt alsof dit spel meer serieus is. De ondersteunende karakters zouden opgeroepen kunnen worden om een aanval te doen of om een soort van stat boost te geven. In de laatste versie kon een ondersteunende karakter elk van de speelbare karakters zijn of soms zelfs extra’s die alleen ondersteunend waren. Dit is een goede manier om nog meer series en karakters die niet vechtend gebaseerd zijn toe te voegen. Vooral omdat ze erbij betrokken waren in de introductie scenes van elk gecevht die het liet lijken alsof ze er net zoveel bij hoorden. Het is volledig mogelijk dat dit is waar Light en Ryuk erin komen gezien ze niet speelbaar zijn, maar ondersteunende karakters kunnen zijn. Voor deze zullen we moeten afwachten voor meer informatie. Ik hoop dat ze terug komen gezien het een leuke spel mechanica is maar het zou verwarrend kunnen zijn met de 3 speelbare vechters die je al onder controle hebt.

Vergeleken met de voorgaande versies, lijkt Jump Force zich meer te richten op het verhaal dan de voorgaande versies. Inderdaad was er een verhaal modus, maar het was meer het geval dat het daar was om het spel uit te breiden. In hun harten zijn het slechts vecht spellen. J-Stars Victory+ bijvoorbeeld heeft een verhaal modus waar je één van de drie teams kiest en die navigeer je door een gecombineerde Jump wereld, interactief met andere helden enzovoort. Dit had ook cut-scenes in de visuele romanstijl waar ik van hield gezien het geweldig was om karakters van verschillende werelden interactief te zien. Hoewel, het is een veilige gok om te voorspellen dat Jump Force gepaste geanimeerde scenes zal hebben die zelfs gaver zullen zijn wanneer de verschillende karakters op elkaar inwerken.

Van wat ons is laten zien, is het al duidelijk dat de ontwerpers helemaal los gaan hierop. Wat zal betekenen dat het groter zal worden dan J-StarsVictory+. Het zal hopelijk een geval zijn van meer series en ook meer karakters van elke serie. Plus er zijn veel nieuwere series die mogelijk mee doen met de strijd. Als voorbeeld hebben we Black Clover, die ons Asta enYuno geven die hoogstwaarschijnlijk erbij betrokken zijn. Natuurlijk ook de grote nieuwe serie My Hero Academia dat moet worden toegevoegd. Mijn weddenschappen staan op: Deku; Bakago; All-Might; and Stan, die allemaal speelbare karakters zijn. Populariteit en hoe gevecht georiënteerd de series is zal een grote factor zijn dus het zal interessant zijn om te zien hoe het uitpakt. Nogmaals, als ondersteunend terug komt zal het geweldig zijn om een wijde selectie van series toe te voegen.

Op een persoonlijke noot wil ik gewoon meer Gintama karakters zien. Vooral zoals in J-Stars Victory+ waarbij Gintoki een grapkarakter was met maar 1 basis combinatie. Ik hoop dat ze hem een meer passende stijl geven dat daadwerkelijk past met hoe hij vecht in de anime. Kagura (als ze geen ondersteunend is) en Takasugu zouden nog 2 goede karakters zijn om Gintama de representatie te geven die het verdient. Het zal interessant te zien of de grapkarakters zoals; Lucky Man, Kanichi Ryotsu, etc., terug te zien komen gezien ze niet passend zijn bij een meer serieuze toon. Toch zou ik het alsnog leuk vinden om ze terug te zien komen gezien het het hart steelt van Shonen Jump’s verscheidenheid.

Hoe dan ook, gezien dit gekoppeld is aan de 50ste Jubileum van Shonen Jump, zal het zeker een groot project zijn die alle geweldige elementen van de verschillende series samenvoegt. Jump Force zal gepubliceerd worden door Bandai Namco en uitgebracht worden op PS4, Xbox One, en PC in 2019. Reageer hieronder of je het eens bent met onze voorspellingen of als je enkele van jezelf hebt!

Exit mobile version