Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CAMERA JAPAN trapt festival af met Hoshiko Yamane

Hoshiko Yamane | Photography by Kei Sugimoto

Hoshiko Yamane | Photography by Kei Sugimoto

Een dag voor de start van CAMERA JAPAN Rotterdam in LantarenVenster, op woensdag 26 september, presenteert de organisatie van CAMERA JAPAN Festival een multidisciplinaire avond in WORM in dezelfde stad, bestaande uit een documentaire over een iconische figuur in de Tokyo-punkscène, Jun Taniguchi, en een uitvoering door violiste Hoshiko Yamane.

De documentaire heet Mother Fucker en is geregisseerd door Noriko Oishi en verwijst naar de charmante artiestennaam van Jun Taniguchi, de drijvende kracht achter punk-platenlabel Less Than TV. Deze documentaire geeft een goed inkijkje in een divers en uniek deel van de punkscene in Tokyo, waarin Taniguchi onmisbare rol speelt die veel verder gaat dan alleen muziek. De verscheidenheid en het aantal bands dat in deze film voorbij komt is duizelingwekkend, dus houdt vooral een notitieboekje bij de hand om je favorieten op te schrijven!

Na de biopic, kun je geniten van het optreden van Hoshiko Yamane. Hoshiko Yamane is een klassiek geschoolde violist en componist uit Osaka, tegenwoordig woont ze in Berlijn. Ze is vooral bekend als een van de leden van de Duitse elektronische muziekgroep Tangerine Dream. Daarnaast reist ze de wereld rond met haar techno soloproject Tukico en werkt ze samen met artiesten als Klangstein (Soundstone)-muzikant Jürgen Heidemann en singer-songwriter Jane Birkin.

Tickets voor de kick-off bij WORM zijn € 8,00 per stuk en kunnen online aangeschaft worden. De avond gaat van start om 20.30 uur.

Bron: CAMERA JAPAN

Mobiele versie afsluiten