Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Hope Step Japan! 2019: From Now On

Na het organiseren van het gesprek en de discussie met Mako en Ken Oshidori, collectief achter Hope Step Japan! organiseert een andere editie van het herdenkingsevenement met het thema: From Now On.

Sinds de grote aardbeving van 8 jaar geleden is het woord ‘restauratie’ in veel gevallen gebruikt. Wat heeft deze ‘restauratie’, die al 8 jaar aan de gang is, tot vandaag in Fukushima gebracht? Leren van het voorbeeld van Fukushima, zou Hope Step Japan! graag een moment willen delen om samen na te denken over hoe we – als onderdeel van een geglobaliseerde wereld – vanaf nu verder moeten gaan, voor een beter leven voor iedereen.

De 2019-editie van Hope Step Japan! vindt plaats in het Okido Yoga Center in Amsterdam van 14.15 tot 17.30 uur. Ingangsdonatie voor dit evenement is € 5,00. Een deel van deze donatie gaat naar het scholingsprogramma voor het helpen van de kinderen in Fukushima.

Programme 

14:15 Deuren open
14:30 Interview video ‘Meaning of continuing arranging flowers in Fukushima’ met Atsunobu Katagiri
14:55 Presentatie ‘Changes in 8 years’ door Futures (Nico, Luka, Hikaru)
15:15 Pauze
15:30 Presentatie ‘Restoration in Fukushima 2012-2019’ van Tashi Iwaoka
16:15 Short film ‘Ambiguous Loss’ van Toru Yamada
16:25 Open praatje
17:30 Afsluiting

Hope Step Japan is een jaarlijks evenement waarbij de Grote Aardbeving van 11 maart 2011 wordt herdacht door middel van diverse activiteiten waarbij vooral gekeken wordt hoe nu verder na deze aardbeving die plaatsvond op 11 maart 2011 (ook wel bekend als Zeebeving Sendai 2011 en Tohoku eartquake and tsunami). De afgelopen jaren heeft de organisatie achter Hope Step Japan! ervoor gezorgd dat er plaats is voor informatievoorziening, discussies, workshops, de mogelijkheid tot het kopen van producten uit Japan en meer te kopen om bewustzijn met betrekking tot post 311 Japan vanuit verschillende invalshoeken te creëren en mensen (opnieuw) te laten nadenken over de huidige levensomstandigheden samen en zet positieve stappen voorwaarts. Dit is niet alleen voor Japan maar voor de hele wereld.

Bron: Hope Step Japan!

Mobiele versie afsluiten