Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Frederic overtuigt bomvol Zepp Tokyo

Frederic © MASH A&R

Frederic © MASH A&R

Rockband Frederic (フレデリック) had al voor een uitverkocht Zepp Tokyo opgetreden op 20 februari, een dag later was het eveneens een uitverkochte show in dezelfde zaal. De shows horen bij de FREDERHYTHM tour met als ondertitel ~飄々とイマジネーション~ (Hyouhyou to imagination), oftewel improvisatie en verbeelding. De band viert tijdens deze tour het tweede album フレデリズム2 (Frederhytm 2) die 20 februari uitkwam.

Frederic is actief sinds 2009 en behoort tot de A-Sketch Music Label. De groep draait om de tweelingbroers Kenji en Koji Mihara. De muziek van Frederic wordt gekenmerkt door de repetitieve ritmes en songteksten die gegenereerd zijn vanuit een unieke humor. Sommigen kennen de muziek van Frederic dankzij hun bijdrage aan wat anime series, waaronder de OVA van Yamada-kun and the Seven Witches, waarbij de track oddloop diende als eind-themalied. Een track die zeker niet werd vergeten tijdens de liveshow.

De zaal van Zepp Tokyo, om de hoek van teamLab Borderless, aangekleed met discoballen die mooi oplichtte wanneer er licht op scheen, vulde zich langzaam vol. Zepp Tokyo, dit jaar bestaat de muziekhal 20 jaar, heeft een capaciteit van ruim 2700 staanplaatsen. Bij de ingang was er een decorstuk te vinden van Frederic waarbij je een foto van kon maken als herinnering.

De setlist van Frederic is afwisselend met nieuwe tracks en de fan favorieten zoals de relaxte たりないeye (Tarinai eye), het vrolijke オンリーワンダー (ONLYWONDER) en het poppy TOGENKYO, de start werd ingezet met de uptempo track シンセンス (Shinsensu). Dit zorgde voor een goede opwarming voor de rest van het concert. Ook hun nieuwste track, Light, werd niet overgeslagen. Het geluid was perfect geregeld voor de rockband, alle instrumenten waren duidelijk te horen in de grote zaal en de zang klonk goed en maakte het een perfect geheel.

Voor de encore kwamen de bandleden terug op het podium in een geheel ander outfit. Het concert werd afgesloten met 飄々とエモーション (Hyouhyou to Emotion), die terug te vinden is op het nieuwste album van de band. Van het begin tot het einde van het concert deed het publiek super enthousiast mee met de liedjes die Frederic met volle overtuiging ten gehore bracht, de energie was zeer goed voelbaar in de zaal.

Mobiele versie afsluiten