Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

J-Drama Review: Beach Boys

Beach Boys © Fuji Television Network, Inc.

Beach Boys Fuji Television Network, Inc.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat het jaar 2000 bijna twee decennia geleden was, in de negentien jaar sinds het begin van de 21e eeuw is. Het leven is zo enorm en zo onomkeerbaar veranderd door de opkomst van technologie voor mobiele telefoons, smartphone-verslaving, het steeds groter wordende internet, sociale media en de snelheid waarmee we nu allemaal leven. Het is bijna onmogelijk om te onthouden hoe vredig, ontspannen en zorgeloos de laatste jaren van de 20e eeuw waren.

In een tijd voordat mobiele telefoons en internet het overnamen, toen het moeilijk was om anderen te vinden die zich hetzelfde voelden als jij, was er waarde te vinden in het vertellen van verhalen die perfect ingekapseld was hoe de lezer zich voelde. Een verhaal dat met jou in verband stond op een spiritueel niveau. Dus als jij bent zoals ik die ooit het gevoel had dat het leven te stressvol werd en je gewoon weg wilde lopen van je dagelijkse leven en opnieuw zou beginnen, misschien naast de zee, dan denk ik dat Beach Boys iets voor jou is.

Beach Boys (ビ ー チ ボ ー イ イ) is een Japanse drama uit 1997, dat de polariserende verhalen vertelde van Sakurai Hiromi, een gemakkelijke ex-atleet zonder richting, die na zijn kick-out door zijn vriendin, besluit zijn weg te banen naar de oceaan, en Suzuki Kaito, een elite-medewerker en toegewijde workaholic, die wordt gedwongen om de verantwoordelijkheid te nemen na het verlies van een belangrijke klant voor het bedrijf, een situatie die Kaito dwingt terug te stappen en zijn levenskeuzes opnieuw te evalueren.

In een vreemde draai van het lot, deze twee polariserende personages vinden beide zichzelf aangetrokken tot een B & B (minshuku) op een kleine strand, de Diamond Head, gerund door ouder wordende surfer Masaru en zijn kleindochter Makoto. Aanvankelijk zorgen de verschillen in karakter tussen Hiromi en Kaito voor een amusante slapstick-achtige dynamiek, en na een komische reeks van gebeurtenissen, beide. Makoto, de omwonenden en elkaar, en van dag tot dag beginnen ze zich steeds meer thuis te voelen aan het strand.

Dit drama bestaat uit twaalf afleveringen, die oorspronkelijk liep van juli tot september 1997, en een 1998 speciale tv-special (SP). Beach Boys is een fundamenteel verhaal over twee verschillende personages, samengebracht door de wens om weg te komen van hun eigen persoonlijke problemen, die op zoek zijn naar iets nieuws, een plek waar ze onderdak kunnen vinden voor een wereld die te overheersend kan zijn, een kans voor om zichzelf opnieuw te ontdekken – het is een verhaal over proberen vrede te vinden. Beach Boys spelen Takashi Sorimachi als Hiromi, die later in de 1998-dramaserie van GTO: Great Teacher Onizuka de hoofdrol zou spelen en Yutaka Takenouchi als Kaito, die later zou schitteren in de 2016 film Shin Godzilla. En Ryoko Hirosue die in 2001 de Franse film Wasabi naast Jean Reno zou spelen.

Beach Boys beschikt over een hartverwarmende en inzichtelijke deel van het levensverhaal, transporteert je terug naar de zomer van 1997 en geeft je een onvergetelijke les in het chaotische leven van vandaag, wat relevanter is dan ooit.

Ik hoop je te zien op dit strand deze zomer.

Score: 100/100.

Mobiele versie afsluiten