Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

MV Review: BiSH – I am me.

Met de release van BiSH’s derde mini-album CARROTS deze maand, het nieuwe nummer I am me. is de complete tegenpool van de vorige release Finally Dead. Het is gemakkelijk om de duidelijke scheidslijn tussen de twee EP’s te zien, op een manier die we nu kunnen zien dat het vijfde album CARROTS & STiCKS eindelijk vorm krijgt en naar verwachting binnen twee maanden op 3 juli uitkomt.

Uitgebracht op 2 mei, de videoclip voor I am me. opent met een luchtige melodie, ingesteld op een montage van elk groepslid over een schijnbaar gemiddelde levensstijl van dag tot dag.

Het eerste groepslid die we in de opening zien is Atsuko, die zich als zakenvrouw lijkt aan te sluiten bij het dagelijkse woon-werkverkeer. Aina lijkt een oppas- of basisschoolleraar te zijn terwijl ze speelt met kinderen in een park. Ayuni is een muzikant of een performer, in wat lijkt op een mooie cameo van PEDRO. Ling Ling lijkt een modeontwerper te zijn of mogelijk te werken bij stomerij. Momoko lijkt een kapper te zijn en Chihiro lijkt betrokken bij het maken van films of fotografie – voordat we ze allemaal samen op het dak zien en het publiek bewust maken dat deze personages vrienden zijn.

Het is duidelijk te zien dat de bedoeling van de video is om deze personages uit te beelden die heel verschillend leven, met de onderliggende factor dat ze nauw met elkaar verbonden zijn. Het is mogelijk om te geloven dat ze gelukkig zijn, maar naarmate de videoclip vordert en ze elke keer naar de hemel kijken, is het duidelijk dat er iets ontbreekt – dit wordt benadrukt wanneer de video ons de ‘3 Years Ago’ sectie voorstelt. (Wat betekent dat beide van hun vorige MV ons terugbrachten naar een eerdere tijd – ie. Finally Dead)

Drie jaar geleden werkten de leden van BiSH in het ontwerpen van mode en werkten ze samen met (en met een cameo van) Makoto Tanaka om een nieuw kledingstuk te maken, dat hun groepsuniform zal worden – zoals blijkt uit een mooie groepsfoto tegen het einde van het nummer – als het publiek zich realiseert dat elk lid met veel plezier terugkijkt op een herinnering die nu voorbij is.

De videoclip eindigt met het lachen van elk groepslid, terugkijkend op die dagen – en het laatste shot van hun ontwerp gemodelleerd (vermoedelijk door Makoto Tanaka) op een billboard. I am me. biedt een leuke, hartverwarmende muziekvideo, waarbij het nummer zelf een gemakkelijk-luisterervaring biedt, de muzikale stijl lijkt op groepen zoals Chatmonchy en SHISHAMO en geeft een scherp contrast met de nummers die op STiCKS verschenen.

Over het geheel genomen biedt de videoclip geweldige visuals, blijft het hun vriendschap en dynamiek benadrukken, en biedt ze een hartverwarmend verhaal, met lichte melancholische hints – misschien in sommige gevallen, waardoor het publiek zelfs terugkijkt op hun eigen jeugdige dagen. Hebben jij en je vrienden ooit je eigen ‘bijna identieke’ kostuums ontworpen en op een dak in Tokyo gedanst? – Laat het ons weten, we zullen geen oordeel vellen *.

CARROTS & STiCKS zijn nu beschikbaar om te kopen. Hun vijfde studioalbum CARROTS and STiCKS zijn vanaf 3 juli 2019 te koop.

Score: 70/100

* We zullen misschien een oordeel vellen over je.

Mobiele versie afsluiten