Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Yuko Araki naar Europa voor een promotietour van haar debuutrelease II

Multi-instrumentalist Yuko Araki zal vanaf later deze maand oktober op tour gaan door Europa, terwijl de herfstbladeren vallent, en zal optreden in Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

De tour, gepromoot door Swamp Booking en Commando Vanessa, begint op 12 oktober in Italië. Yuko Araki zal heel veel optredens in Repubblica Italiana gepland staan.

Het is niet de eerste Europese tour dit jaar voor de muzikant, Yuko Araki tourde dit voorjaar door Europa met shows in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

Yuko Araki begon als kind piano te spelen en later, toen ze een tiener was, raakte ze geïnspireerd door hardcore en Metal muziek die ze in haar de repetitiestudio’s in haar geboortestad hoorde. Al snel verkoos ze het eclectische pad en startte een breed scala aan projecten, waaronder als drummer van de band Kuunatic, stichtend lid van het neoklassieke noise duo Concierto de la Familia en haar eigen soloproject: harde noise drones gelaagd door analoge synthesizers, bekkens en samples van Japanse traditionele instrumenten die abstracte ritmes en dissonante harmonieën creëren, die klinken als een ruis orkest. Araki brengt op 17 oktober haar debuutalbum uit, getiteld II, op tape en digitaal.

Bron: Yuko Araki via Specific Recordings

Mobiele versie afsluiten