Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

GOAT en Otoboke Beaver bevestigd voor Complexity Fest 2020 in Patronaat

GOAT and Otoboke Beaver

GOAT and Otoboke Beaver

Complexity Fest maakte nieuwe namen bekend voor de 2020-editie die op 14 en 15 februari bij Patronaat in Haarlem zal plaatsvinden. De namen die opvallen zijn de Japanse bands GOAT en Otoboke Beaver.

Beide bands hebben eerder in Nederland opgetreden, GOAT heeft een paar keer in het land opgetreden, ze waren vorige maand nog in Europa voor een korte tour. Voor het punk-rock-garage kwartet uit Kyoto, Otoboke Beaver, zal het de tweede keer zijn, gezien ze eerder dit jaar nog op Lowlands optraden.

Het indoor metalfestival vindt voor de vijfde keer plaats in Patronaat. 14 februari is een speciale pre-party en de focus van het festival ligt op het leveren van muzikale variatie en het verbreden van de reikwijdte.

Eerder kondigde de organisatie de bands Dragged Into Sunlight, Thank You Scientist, Herodes, Our Oceans, Pijn en Vasa aan voor het programma. Meer artiesten worden later bevestigd, maar als je geïnteresseerd bent om naar dit festival te gaan, is het mogelijk om voor € 39,50 reguliere kaarten te krijgen.

De avant-garde groep GOAT bestaat uit Koshiro Hino (percussie/bas), Akihiko Ando (percussie/sax), Takafumi Okada (percussie/drum), en Tomoyuki Hamamoto (percussie) en maakt muziek die niet zo gauw hoort en ziet bij andere de rockbands. In hun percussieve songs dempen ze de melodische instrumenten om de beat te versterken, en maken ze veelvuldig gebruik van harmonischen die buiten de twaalftonen worden gespeeld. Nadat ze begin 2017 met een nieuwe opstelling een herontwerp hebben doorgevoerd, zijn ze verder gegaan met het bouwen van composities die het ritmische aspect nog verder verkennen, waarbij ze zich concentreren op verweven patronen van repetitieve ritmes.

De naam Otoboke Beaver is afkomstig van een lokaal liefdeshotel en is in de zomer van 2009 ontstaan. De band noemt zichzelf de Japanse ‘knock out of pound cake’-band en zingt alleen in de straattaal van Kyoto. Otoboke Beaver bestaat uit hoofdvocalist en gitarist Accorinrin, gitarist Yoyoyoshie, bassist Hiro-chan en drummer Pop. De eerste Britse tour van de band was in 2016. Eerder dit jaar kwam de band met een nieuw album, ITEKOMA HITS, een compilatiealbum met een aantal nieuwe tracks. Otoboke Beaver heeft meer plannen om in Nederland op te treden.

Source: Patronaat via Otoboke Beaver/Damnably Records

Mobiele versie afsluiten