Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Otoboke Beaver gaat door Europa touren in 2020

© Otoboke Beaver

© Otoboke Beaver

De afgelopen weken heeft Otoboke Beaver (おとぼけビバ~) een aantal shows in Nederland aangekondigd, met de boodschap dat er nog meer shows zullen komen. Na de aankondiging van enkele optredens in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk staat het vast: Otoboke Beaver zal eindelijk voor het eerst door Europa touren.

Eerder werd aangekondigd dat Otoboke Beaver Valentijnsdag in Nederland zal vieren met Drinking Boys and Girls Choir in Nijmegen en zal optreden bij Vera in Groningen en Complexiteitsfeest in Haarlem. In totaal zijn er 10 shows aangekondigd, maar er komen er nog meer bij. Kaarten voor de aangekondigde voorstellingen, met uitzondering van de festivals, gaan op vrijdag 29 november in de verkoop.

De tour is getiteld Yametatta, wat met pensioen gegaan of gestopt kan betekenen. In een tweet van Otoboke Beaver, werd het woord werk tussen haakjes gezet. We laten het verder aan de verbeelding van de lezers over.

De naam Otoboke Beaver is afkomstig van een lokaal liefdeshotel en is in de zomer van 2009 ontstaan. De band noemt zichzelf de Japanse ‘knock out of pound cake’-band en zingt alleen in de straattaal van Kyoto. Ze hebben veel opgetreden in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Golden Week in Japan, dat is in mei, dat was de enige periode dat ze vrij kunnen nemen van hun werk. Eerder dit jaar bracht de band het album ITEKOMA HITS uit, een compilatiealbum met enkele nieuwe nummers. Dit jaar konden ze zich voorstellen op festivals zoals SXSW en Pinkpop.

Voor de meeste tourdata zal de Koreaanse band Drinking Boys and Girls Choir de vier dames van Otoboke Beaver vergezellen. Drinking Boys and Girls Choir is geen onbekende naam, gezien ze al eens getourd hebben met Otoboke Beaver in mei 2018 in het Verenigd Koninkrijk. De skate punkband komt uit Daegu in Zuid-Korea. Daegu was beroemd om hardcore punk tijdens de hausse van indiemuziek in Korea eind jaren negentig en vroege jaren 2000, maar het is moeilijk om iets terug te vinden van deze legende sinds de scène is verplaatst naar Seoul. De leden van het Drinking Boys and Girls Choir waren destijds geïnspireerd, maar hebben het niet echt in de zelf meegemaakt, waardoor het vergelijkbaar en irrelevant was voor elke punkband.

Bron: Otoboke Beaver/Damnably Records

Mobiele versie afsluiten