Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Otoboke Beaver viert Valentijnsdag in Nederland met Drinking Boys and Girls Choir

Otoboke Beaver and Drinking Boys and Girls Choir

Otoboke Beaver and Drinking Boys and Girls Choir

Otoboke Beaver zal niet één, niet twee, maar drie keer optreden in Nederland komende februari. Het punk-rock-garage kwartet uit Kyoto bevestigde dat ze op vrijdag 14 februari zullen optreden met de Koreaanse skatepunkband Drinking Boys and Girls Choir in Doornroosje in Nijmegen. Dit betekent dat Valentijnsdag 2020 erg interessant kan worden voor wie deze bands live wil zien.
Een andere show van Otoboke Beaver en Drink Boys and Girls Choir werd vorige week bevestigd, gepland op 13 februari bij de Groningse Vera.

Drinking Boys and Girls Choir is geen onbekende naam, gezien ze al eens getourd hebben met Otoboke Beaver in mei 2018 in het Verenigd Koninkrijk. De skate punkband komt uit Daegu in Zuid-Korea. Daegu was beroemd om hardcore punk tijdens de hausse van indiemuziek in Korea eind jaren negentig en vroege jaren 2000, maar het is moeilijk om iets terug te vinden van deze legende sinds de scène is verplaatst naar Seoul. De leden van het Drinking Boys and Girls Choir waren destijds geïnspireerd, maar hebben het niet echt in de zelf meegemaakt, waardoor het vergelijkbaar en irrelevant was voor elke punkband. De band bestaat uit gitarist en vocalist myorori, bassist en zanger Meena Bae en drummer en zanger Myeongjin Kim.

De naam Otoboke Beaver is afkomstig van een lokaal liefdeshotel en is in de zomer van 2009 ontstaan. De band noemt zichzelf de Japanse ‘knock out of pound cake’-band en zingt alleen in de straattaal van Kyoto. Otoboke Beaver bestaat uit hoofdvocalist en gitarist Accorinrin, gitarist Yoyoyoshie, bassist Hiro-chan en drummer Pop. De eerste Britse tour van de band was in 2016. Eerder dit jaar kwam de band met een nieuw album, ITEKOMA HITS, een compilatiealbum met een aantal nieuwe tracks.

Bevestigde optredens van Otoboke Beaver (tot op het moment van schrijven) in februari 2020 zijn:

Donderdag 13 februari: Vera – Groningen, Nederland
Vrijdag 14 februari: Doornroosje – Nijmegen, Nederland
Zaterdag 15 februari: Complexity Fest @ Patronaat – Haarlem, Nederland

De deuren van Doornroosje gaan om 19.30 uur open en het eerste optreden zal om 20.15 uur beginnen. De reguliere tickets zijn € 13,00. De deuren van Vera (Mainstage) gaan om 20.30 uur open en het eerste optreden begint om 21.00 uur. De reguliere tickets zijn € 13,00. Meer informatie over Complexity Fest 2020 is te vinden in een apart artikel.

Damnably Records bevestigde dat er in de nabije toekomst meer shows aangekondigd zullen worden.

Bron: Otoboke Beaver

Mobiele versie afsluiten