Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

TENTENKO gaat deze december op korte tour door Duitsland

Elektronische muzikant TENTENKO zal later deze maand, net voor het einde van het jaar 2019, een korte tour door Duitsland maken. De tour gaat van start op 13 december op het Alien Disko Festival #4, waar ook de Japanse geluidskunstenaar ASUNA (met Jan Jelinek) en de Japanse DJ TENNISCOATS zullen optreden, naast vele anderen muzikanten uit de wereld. In totaal heeft TENTENKO vijf shows in Duitsland gepland staan.

TENTENKO heeft net een split album met KOPY uitgebracht, waarbij twee vrouwelijke underground acts uit Japan worden verenigd, via het Duitse platenlabel TAL.

TENTENKO is een in Tokyo gevestigde producent van elektronische muziek. Haar carrière begon in 2013 toen ze zich aansloot bij de mainstream idolgroep BiS. Direct na haar vertrek uit BiS in 2014 begon ze aan haar soloproject onder haar artiestennaam TENTENKO. Sindsdien heeft ze haar muziek radicaal heruitgevonden, weg van de glanzende Japanse Pop naar de bizarre en industrieel gewortelde dansvloer. TENTENKO maakte eerst naam in de alternatieve Japanse muziekscene met een gestage stroom van live-optredens en samenwerkingen met leden van de legendarische Japanse noise band HIJOKAIDAN.

https://www.youtube.com/watch?v=m8mkCgkAB6w

Bron: TENTENKO via Hidari Tomoroh

Mobiele versie afsluiten