Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Beppe Mokuza Signoritti presenteert tentoonsteling in 5&33 Gallery: The Dance of The Brush

Tot en met 24 maart 2020 is een tentoonstelling met schilderijen van Beppe Mokuza Signoritti, een van Europa’s voornaamste meesters van de Japanse Inktschilderkunst, Sumi-e en Zen, te zien in Galerie 5&33 (in Art’otel) in Amsterdam. De titel van de tentoonstelling is The Dance of The Brush (De dans van het penseel).

Beppe Mokuza Signoritti zet zich al 30 jaar in voor de Sumi-e en Zen meditatiepraktijk. Deze tentoonstelling is de expressie van een diepe spirituele zoektocht die floreert door de beoefening van Zen en wiens essentie is geopenbaard in Sumi-e. Er zijn verschillende werken te zien in de traditionele stijl van Sumi-e, zoals bamboe, orchidee, chrysant en pruimenbloesem. Daarnaast onthult Beppe Mokuza Signoritti nieuwe werken geschilderd in Zenga-techniek en andere abstracte werken.

Beppe Mokuza Signoritti geeft les in heel Europa en er is een speciale band met Nederland. Sinds 2011 bezoekt hij Nederland voor workshops en demonstraties. Om deze tentoonstelling mogelijk te maken was er een crowdfunding die nog een paar dagen loopt.

Gedurende de twee maanden dat je de tentoonstelling kunt bezoeken, zijn er mogelijkheden voor rondleidingen, demonstraties en proeven (op aanvraag). 5&33 Gallery is gevestigd aan de Martelaarsgracht 5, tegenover het Centraal Station.

Bron: 5&33 Gallery via Uchiyama

Mobiele versie afsluiten