Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Liveverslag: Sonic Adventure Music Experience in The Garage, Londen

© Summer of Sonic

© Summer of Sonic

Georganiseerd voor Sonic fans door de Sonic fans bij Summer of Sonic team. Het zeer succesvolle Kickstarter evenement, Sonic Adventure Music Experience, werd gehouden in The Garage in Londen op 8 december. De band wilde geen tijd verspillen en werd één voor één geïntroduceerd, er was Act. op drums, Takeshi Taneda op bas, en Jun Senoue (de helft van Crush 40) op gitaar. Zonder een seconde te verliezen, startte de band meteen terwijl het publiek nog niet geheel naar binnen was gekomen.

Hit na hit, de band stuiterde van de ene track naar de andere, met een naadloze overgang. Ondanks de naam bevatte de setlist nummers van games voorbij Sonic Adventure 1 en 2 om remixen en originele tracks in Sonic Team Racing op te nemen. Elk stuk ging vergezeld van beelden van de gameplay van de bijbehorende levels, met de avontuurlijke tracks beelden van ieman die de levels van de trailers speleden, en de Team Racing -stukken hadden meer clips in trailerstijl. Versterkt door Jun’s gitaar wordt Sonic thema voor het grootste deel van de nacht, dan Shadow voor de Shadow the Hedgehog gerelateerde tracks. De reactie op elk nummer was genoeg om te bevestigen hoe bijzonder de setlist was, met sterke reacties bij elke track, met name Eggman’s thema en “Welcome to Station Square” van Sonic Adventure 1. De organisatoren hadden wat input bij de setlist en suggereerden twee van hun favorieten, wat aanvoelde als een speciaal moment dat ze met het publiek deelden.

Na de eerste paar nummers was de band genoeg opgewarmd en had een meer natuurlijke uitstraling op het podium, wat de energie in de zaal weerspiegelt die in hetzelfde tempo groeide. Eerlijk gezegd voelde het soms niet als een soundtrackconcert, maar als een rechttoe rechtaan rockconcert waarbij het publiek meezong naar de gitaarmelodieën in plaats van naar de zang. Er was zelfs een beetje komische ontlading tussen het publiek en de band, vooral met het benoemen van de naam van Big the Cat leidde dit tot een improvisatieoptreden van Lazy Days. De kleine zaal deed wonderen om een bijzondere band met het publiek te creëren en te bevorderen, een leuke en verenigende sfeer voor iedereen in de zaal. Dit werd alleen maar versterkt tijdens de laatste paar nummers, waarbij speciale gast, Miles Meakin (een Sonic-fan en lid van Midnite City) een extra gitaar aan de mix toevoegde. Waar het voordien vrij solide was, was het echt een versterking van het ritme en zorgde het voor een hard en vol geluid. Waar het trio wel een solide optreden gaf, vulde het persoonlijk een gat in en dit waren de beste tracks van de avond.

Eindigend op een hoogtepunt, na anderhalf uur durende set, eiste het publiek meer met een traditioneel eenmalig liedje. Alsof het al gepland was, kwam de band terug met een Happy Birthday song for Act., die de eenheid tussen de band en het publiek weer in de zaal bracht. Om de avond in stijl af te sluiten speelden ze, ondanks het gebrek aan vocalist, de iconische City Escape uit Sonic Adventure 2. Het vullen van de zang werd gedaan met een track, maar het publiek was genoeg voor de zang, iedereen gebruikte de laatste stukjes van de stem die ze nog hadden. Het was een geweldige manier om een echt bijzondere avond af te sluiten en hopelijk zal de hint naar een andere show in het Verenigd Koninkrijk eerder dan later zijn.

Mobiele versie afsluiten