Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

MV Review: YeYe – 暮らし (Kurashi)

Singer-songwriter YeYe heeft eindelijk weer wat van zich laten horen door middel van een nieuwe muziekvideo. In november 2017 bracht ze haar vierde album Mottainai uit en daarna leek het stil te zijn rondom nieuwe releases van de hand van de muzikante, totdat ze met TENDRE het liedje ANIWAY zong voor samenwerking met het motorfiets project HondaGO in de zomer van 2019. Vanaf toen begon het te borrelen.

YeYe is nooit stil blijven zitten, ze werkt momenteel veel aan het maken van muziek voor commercials en het uitvoeren van live shows. Maar fans zijn blijven uitkijken naar nieuw materiaal van haar hand. Met het uitbrengen van deze muziekvideo, 暮らし (Kurashi), is ook meteen bekend gemaakt dat er een vijfde album gaat uitkomen. De precieze datum is 18 maart 2020. YeYe heeft besloten haar album de titel 30 te geven. Een perfecte start van het nieuwe jaar.

De sfeer die Yeye’s muziek meteen neerzet is dromerig en rustgevend, versterkt door de bijna fluisterende stem van YeYe, perfect voor als je de dag net hebt opgestart met een bak koffie of juist de dag gaat afsluiten met thee.

In de video van haar nieuwste liedje komen twee hoofdrolspelers in voor, twee jonge acteurs, een vrouw gespeeld door Yuri Yamada (Watashi no kanashimi, Michiteiku, Harmonica-Taiyo) en een man gespeeld door Ayumu Nakajima (Good Stripes, Dynamite Graffiti, Just Only Love). De vrouw mist te bus, terwijl de man zich voorbereidt op de start van de dag. Terwijl de vrouw loopt in de herfstzon, omringt door de bomen met vergeelde bladeren, lijkt ze een beetje verdwaald te zijn in het leven, niet wetende wat ze precies moet doen. Herkenbaar voor velen. De man lijkt te wachten op iets, maar het blijft onduidelijk waarop hij wacht. Al doet de video denken dat hij wacht op de vrouw. Het resultaat is toch anders dan je zou verwachten, maar dat is nu eenmaal zoals het leven soms kan zijn.

Score: 80/100

Mobiele versie afsluiten