Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

MOMOCURLY brengt vervroegd de lente naar ons toe met het liedje Candy

Jazzy en verfrissende tonen brengen met zich mee nadat de eerste tonen hoorbaar zijn van het liedje Candy, te vinden op het aankomende eerste album van het popduo MOMOCURLY.

De zachte en luchtige stem van Momo Otani, geeft het te denken dat we luisteren naar dromerige jazz die bijna de overstap neemt naar dreampop. De lente lijkt al begonnen te zijn voor MOMOCURLY. De muziekvideo van het liedje Candy werd recentelijk gedeeld door de band. In de video is te zien hoe de twee muzikanten in een woonkamer hun muziek maakt.

De focus in de video is gelegd op de zangeres en pianiste, terwijl te zien is hoe ze een digitale piano en compacte keyboard tegelijkertijd bespeeld terwijl ze liefdevol zingt. Nadat het liedje je met warmte en zachtheid omringt, wordt je heel abrupt uit deze droom gehaald, wanneer Momo besluit haar instrumenten uit te zetten, terwijl Christophe nog wat napingelt.

MOMOCURLY bestaat uit zangeres en toetsenist Momo Otani uit Tokyo en guitarist Christophe Pannekoucke uit Parijs die samen sinds 2018 Japanse en Europese geluiden proberen vast te leggen in hun muziek.

Terwijl Momo in Tokyo studeerde aan Senzoku College of Music ontmoette zij jazz pianist en docent Yuki Arimasa, die haar inspireerde om haar kunst te ontwikkelen en te perfectioneren als een jazzpianist. Ze is daarna actief geweest in de jazz scene in Tokyo, waarbij ze heeft opgetreden met lokale en internationale muzikanten. Christophe Pannekoucke leerde zichzelf om de gitaar te spelen, maar heeft dit vervolgd door een studie aan de Franse Conservatorium waarbij hij heeft samengewerkt met Pierre Drevet en is nu een welbekende jazz gitarist. Solo was Christophe Pannekoucke veelal te zien op het podium van diverse jazz festivals in Frankrijk, samen hebben de twee als MOMOCURLY opgetreden in diverse landen over de hele wereld.

Candy is een van de 10 tracks op het aankomende album van MOMOCURLY, getiteld Cosmic Lips. Het album die in de zomer van 2019 in Alicante is opgenomen, komt uit op 1 maart 2020. Candy is een fijn voorproefje op wat te verwachten is van de muzikale groep, maar ook een goede introductie voor als je nog niet bekend bent met MOMOCURLY.

Score: 80/100

Mobiele versie afsluiten