MV Review: BiS – STUPiD (NEW TYPE Ver.)

Eet verstandig.

Voor degenen onder ons die de uit 2019 Brand-new idol Society kochten, een album dat nu is uitgebracht over drie generaties, allemaal met verschillende features – een stand-alone track hiervan was STUPiD, een aanstekelijk, aanstekelijk, vrolijk nummer met steeds krachtigere zang die elk talent van de leden in de verf zette. De videoclip van STUPiD is daarmee een welkome aanvulling op de showcase van de derde generatie en biedt opnieuw een gedenkwaardige ervaring.

In de openingsscène observeren we Neo Trees, Chantmonkee, Toggy en Musensiteebu die zich op groenten en dergelijke voedsel storten tot het punt van ziekte en uitputting, schijnbaar zonder reden en niet zonder straf, want ze springen uit hun draagbare gebouw of portacabin in een race over het strand, met een prachtig landschap van de oceaan in de achtergrond, in een wanhopige stormloop naar het geïsoleerde, eenzame draagbare chemische toilet of portaloo. 

Chantmonkee is succesvol en is vrij om te braken in wat het meest verschrikkelijke toilet is dat ik heb gezien sinds Trainspotting. En net als Trainspotting valt ze in het toilet met het hoofd naar beneden zoals te zien op de titelkaart en STUPiD begint te spelen. Als ze in een beerput terechtkomt, bedekt met wat volgens mij bedoeld is om uitwerpselen af te beelden, gaan onze heldinnen op zoek naar een ontsnapping en vechten ze met elkaar in hun ontsteltenis omdat een slecht getimede bezoeker een toiletpauze boven hen neemt. Hun gevechten houden op en ze hergroeperen zich, waarbij ze vriendschap en saamhorigheid uitbeelden als afval dat op hen neerstort.

Door samen te werken kunnen ze ontsnappen aan de beerput en worden we getrakteerd op een overwinningshouding, waarbij Neo Trees als middelpunt wordt opgetild in een waarlijk vreugdevol moment tegen een oceanische achtergrond. Vervolgens worden we getrakteerd op de verplichte dansvoorstelling die tijdens hun volgende optredens op de live-podia zal exploderen. In wat nog steeds de muzikale vooruitgang van BiS is, is STUPiD een andere sterke release om hen de weg naar succes te laten inslaan, een die aanstekelijk en plezierig is.

Maar eerlijk gezegd, eet verstandig mijn vrienden en beoefen een goede hygiëne.

Score: 90/100

Brand-new idol Society (2019) is momenteel te koop. LOOKiE, het tweede commerciële album van deze generatie van BiS, is te koop vanaf 5 februari 2020. 

Exit mobile version