Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

J-POP Foundation kondigt datum en locatie aan voor de 22e editie van AnimeCon

In de zomer van 2019 was aangekondigd dat AnimeCon in 2020 twee edities zou hebben. Maar gisteren kondigde de organisatie aan dat dit in 2021 het geval zal zijn.

De organisatie achter AnimeCon, J-POP Foundation, heeft uiteindelijk de datum en locatie van de 22e editie van AnimeCon bekend gemaakt. Veel bezoekers wachtten op meer informatie over een tweede editie van AnimeCon in 2020, de reguliere editie, maar de aankondiging liet op zich wachten.

De organisatie werkt momenteel hard aan de eerste AnimeCon Classic 2020, die plaats gaat vinden in Theaterhotel Almelo, voor veel oudere bezoekers een plek met veel herinneringen aan eerdere edities van de animeconventie. Deze conventie vindt plaats van 5 tot 7 juni 2020. Hoewel de organisatie de huidige situatie van COVID-19 in de gaten houdt.

Inmiddels heeft J-POP Foundation geprobeerd het 56 uur durende festival van AnimeCon in Rotterdam in te passen, maar dat is niet gelukt. Omdat de organisatie luisterde naar de feedback van de bezoekers van de laatste editie van AnimeCon, besloten zij op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Aangezien deze nieuwe locatie al volgeboekt is voor dit jaar, zal de 22e editie van AnimeCon, de reguliere editie, niet in 2020 plaatsvinden, maar in 2021 in De Broodfabriek in Rijswijk bij Den Haag. Deze conventie vindt plaats van 11 tot en met 13 juni 2021. Dit betekent dat we meer dan een jaar moeten wachten op een nieuwe editie van de reguliere AnimeCon.

De locatie is bekend voor andere evenementen zoals FantasyFest, Crea Weekend, Internationale Mineralenbeurs en meer. In het verleden had Fan Base Project een editie op deze zelfde locatie. J-POP Foundation is van plan om de hele locatie te gebruiken.

Voorlopig is het belangrijk om de updates rond AnimeCon Classic 2020 in de gaten te houden, een 56 uur durende conventie met, volgens de organisatie, “meer exclusieve evenementen, geselecteerde verkopers, gezellige bars en een rijkere ervaring in het algemeen”. Daarbij liet de organisatie weten dat er in 2021 ook een AnimeCon Classic zou plaatsvinden. De precieze datum en locatie zal bekend gemaakt worden bij de slotceremonie van AnimeCon Classic 2020.

Bron: AnimeCon

Mobiele versie afsluiten