Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

AVO Interview met Kihiro: “Ik wil de uitdaging aangaan en al mijn talenten gebruiken om een andere weg in te slaan”

© KIHIRO

© KIHIRO

In een eerder uitgebreid artikel, kon je de huidige plannen van Kihiro lezen nadat de stekker uit rockband LOKA was getrokken. Op dit moment werkt hij hard als solomuzikant, maar met de huidige situatie rond COVID-19 is het nu nog moeilijker dan voorheen. Bepaalde plannen gaan niet door, zoals het project in connectie met DOWNLOAD Festival Japan, maar Kihiro blijft actief. We hadden de kans om met de rockster te praten over zijn soloproject in de eerste fase, genaamd A FANG OF FIRE, maar ook over de plannen die Kihiro heeft in de komende periode.

AVO: In maart, had je fase één van je soloproject aangekondigd onder de naam A FANG OF FIRE. Dit was ook de naam van je eerste solo-optreden. Je hebt een aantal doelen gesteld die je wilt bereiken om je soloproject te laten groeien en het mogelijk te maken om door te gaan. Met alle uitdagingen die je hebt gehad in voormalige bands en projecten, denk je dat dit soloproject de grootste uitdaging is in je muzikale carrière?
Kihiro: Tuurlijk zal het de moeilijkste uitdaging zijn, ik bedoel… dat was het altijd al. Hoewel het solo zijn mij de vrijheid geeft om in mijn eigen tempo te handelen, wat sommige dingen ironisch genoeg een stuk makkelijker maakte, haha. Ik wil de uitdaging aangaan en al mijn talenten gebruiken om een andere weg in te slaan. Zoals het presenteren van verschillende ‘doelen’ aan de fans is erg nieuw, maar ik wilde mijn carrière met de fans in stand houden. Ik hoop dat de fans het leuk vinden om deze doelen te bereiken zoals een RPG-game.

AVO: We zijn er zeker van dat je naar de volgende fase in je solocarrière kunt gaan, heb je de volgende stappen al gepland met verschillende namen die aan deze fasen verbonden zijn?
Kihiro: Ik heb wel een aantal doelen voor ogen om de volgende fase in te gaan. Ik denk ook dat het voor mij mogelijk is om weer in Europa te touren als ik in fase 2 kan komen. Maar die naam is natuurlijk nog steeds een geheim.

AVO: Momenteel ben je zeer actief op YouTube om verbinding te maken met jouw fans wereldwijd. Je hebt X-LIMIT TV nieuw leven ingeblazen, informeert je fans over de muziek en het artiestenleven in de muziekwereld met een humoristische toon, laat oude clips zien van jouw voormalige band Supe. Je bent zelfs begonnen met een nieuwe YouTube-show op het kanaal voor de Engels sprekende fans, wat erg grappig is. Wat kunnen we in de toekomst nog meer van je verwachten op dit kanaal?
Kihiro: Ik zal binnenkort een LIVE STREAM ACOUSTIC COVER programma doen. Het is gewoon moeilijk nu met de wereld waar we nu mee te maken hebben. Maar het plan is dat ik elke week een nummer van een band die ik leuk vind ga coveren met mijn goede vriend RYO (gitarist van de band NYF).

AVO: De COVID-19 pandemie treft op dit moment duidelijk mensen over de hele wereld. Deze effecten worden op veel manieren gevoeld in alle sectoren van het leven, inclusief de mensen die in de culturele sector werken, zoals muzikanten. Voel je deze effecten ook en op welke manier?
Kihiro: Zoveel muzikanten zijn op dit moment hun baan kwijt, en ik ook. Iedereen lijdt nu. Wat ik je kan vertellen en wie dit leest is dat ‘Kijk naar het nieuws, verzamel info online & offline’, en vertrouw niet alles wat de media zegt, heb altijd je eigen visie. De COVID-19 pandemie is niet het enige wat er in de wereld gebeurt. Deze crisis gebeurt niet voor niets. En deze redenen worden ‘lichtjes’ aangekondigd in de media, want ‘zij’ willen dat je je op het virus concentreert.

Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening hier. Waarom is de koning van Oman gestorven? Waarom lanceert Noord-Korea nog steeds raketten? Waarom nu? Waarom koopt Japan in godsnaam 147 gevechtsvliegtuigen ter waarde van 6 biljoen dollar uit de VS? Het denken buiten de kaders om, en het verbinden van deze stippen kan helpen om te begrijpen wat er ‘echt’ aan de hand is. Niet alleen over dingen die ik hierboven heb genoemd, maar ook in de sectoren van het leven. Ik denk dat het kan helpen om een ‘kans’ te vinden in de duisternis.

AVO: Om verder te gaan op de laatste vraag; wat zijn op dit moment de beste manieren om jou en jouw soloproject te ondersteunen?
Kihiro: De beste manier om nu te luisteren naar mijn liedjes op Spotify & Apple Music, ga lekker zitten en kijk naar mijn YouTube kanaal. Als je meer wilt ondersteunen, verspreidt gewoon deze links naar jouw vrienden en social media. Geef me een interview zoals AVO Magazine (hopelijk met andere vragen, haha).

Of, als je muziek nodig hebt, laat het me weten. Niet alleen ik, maar ik heb zoveel getalenteerde schrijvers om me heen die geweldige muziek voor jou willen schrijven!

AVO: De huidige situatie betekent dat een heleboel dingen misschien niet zo uitpakken als ze gepland waren. Het kan een uitdaging zijn om gefocust te blijven met zoveel onzekerheid. Hoe blijf je gemotiveerd om door te gaan met je projecten?
Kihiro: Ik hou ervan om een ROCKzanger te zijn. Dat is het. Het is genoeg voor mij om te blijven schrijven en gemotiveerd te blijven. Cijfers en roem zijn geen reden. Dus aangezien we nu allemaal thuis moeten blijven onder het mom STAY the FXXK HOME, probeer je dingen te doen waar je van houdt, maar probeer het ook te monetariseren. Hou je van spelletjes spelen? Ga LIVE op YouTube en begin volgers te krijgen. Schrijf boeken over wat je graag doet. We leven in een wereld waar ‘alles’ een baan kan zijn. En kinderen, blijf studeren!!! Het klinkt misschien raar van een muzikant, maar geen school betekent niet dat je niet kunt studeren. Studeer tenminste waar je van houdt!

Raak niet gestresst door te veel op de onzekerheid te focussen, er is niets zeker in eerste instantie.

AVO: Heb je gehoord van de petitie die kort na de maatregelen van de Japanse regering werd opgestart onder de naam Save Our Space (afgekort SOS)? Wat vindt je van dit project en denk je dat het een verschil zal maken?
Kihiro: Ten eerste vind ik het een mooi project. Ook ben ik blij te weten dat 2.000.000 mensen een petitie hebben ingediend voor het project. Zal het een verschil maken? Het is een moeilijke vraag. Ik denk dat het project al een verschil heeft gemaakt door het project te starten, maar zal de overheid wel of niet steun geven? Dat weet ik niet. Hoewel ik hoop dat wanneer dit alles geregeld is, meer mensen geïnteresseerd zullen zijn en hun ogen zullen richten op de moderne culturele gebeurtenissen.

AVO: Heb je tenslotte iets wat je wilt zeggen tegen je fans?
Kihiro: Blijf Gezond, Sterk & Positief. Ik hou van jullie allemaal voor het steunen van mij, hopelijk tot snel!

Kihiro legt meer uit over A FANG OF FIRE in een bericht op zijn officiële website, lees dit artikel om te weten te komen welke doelen hij wil bereiken voordat hij met de tweede fase begint. Kihiro heeft net een nieuwe digitale single uitgebracht, getiteld Aiutare, je kunt het nummer beluisteren op Spotify & Apple Music. Blijf op de hoogte van Kihiro via Facebook, Twitter en Instagram.

Mobiele versie afsluiten