Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Hellfest stelt 15e jubileumeditie uit naar 2021

Er zal dit jaar geen Hellfest zijn, dat is het verdrietige bericht dat de organisatie eerder vandaag aankondigde in een uitgebreide verklaring op hun website. De Franse autoriteiten hebben vanwege de huidige en moeilijke situatie rond COVID-19 besloten om het festival te verbieden. Dit jaar zou de 15e editie van het Franse metalfestival zijn geweest, maar in plaats daarvan wordt het nu verplaatst naar 2021.Ook werden er nieuwe data voor het festival aangekondigd: 18, 19 en 20 juni 2021.

Diverse Japanse bands waren bevestigd voor Hellfest 2020. Het werd zelfs gepresenteerd als The Rising Sun Raises Hell door de organisatie om hoge verwachtingen te wekken. Deze bands waren niet de minste met namen als Maximum The Hormone die na vele jaren zou terugkeren naar Europa, maar ook BABYMETAL, CRYSTAL LAKE, envy en MONO. Sommige van de bands verbond er zelfs een Europese tour aan met vele andere zomerfestivals op de planning, waaronder de bands BABYMETAL en CRYSTAL LAKE. Op dit moment is het onzeker wat er zal gebeuren met deze Europese tours. Hetzelfde geldt ook voor de andere Europese festivals die dezelfde bands delen in de line-up.

Als je in het bezit bent van een ticket voor 3 dagen of 1 dag voor de 2020-editie van Hellfest, biedt het festival je aan om het ticket voor de 2021-editie zonder extra kosten te behouden. Als je niet in staat bent om deel te nemen aan de 2021-editie, is het mogelijk om je geld terug te krijgen. Je wordt door de organisatie per e-mail op de hoogte gebracht.

Het Franse festival, een van de grootste metalfestivals van Europa, heeft ook een beetje licht geworpen op de huidige moeilijke situatie waarin ze zich bevinden nu ze financieel een jaar verliezen. Inclusief het feit dat de organisatie een conflict heeft met hun verzekeringsmaatschappij, waar ze op dit moment geen compensatie kunnen krijgen voor de annulering van de 2020-editie van het festival. Dit verhaal krijgt waarschijnlijk een vervolg.

Hellfest is een online fondsenwerving begonnen om Universitair ziekenhuis Nantes te helpen en ondersteunen en heeft zelf €20.000 gedoneerd, deze fundraising heeft de naam Hellfest For Health. De organisatie hoopt dat anderen zullen doneren om medisch onderzoek en onze gezondheidswerkers te ondersteunen.

Alle ontwikkelingen rondom Japan-gerelateerde evenementen en evenementen waar Japanse muzikanten waren gepland om op te treden, zijn samengebracht in een lijst die je hier kunt vinden. Deze lijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Bron: Hellfest

Mobiele versie afsluiten