Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

HIGHFeeL brengt speciale compilatie-cd uit met als titel Silent Spring

Management en muziekproductiebureau HIGHFeeL brengt een speciale compilatie-cd uit met de Japanse muzikanten die samenwerken met het bedrijf uit België met een origine uit Japan. De opbrengst van deze albumrelease gaat naar lokale non-profit organisaties die senioren en mensen die in de frontlinie werken tijdens de crisis rond COVID-19 helpen. HIGHFeeL begint hun aankondiging van het album met het volgende: “In deze onrustige tijden brengen kunst en muziek meer dan ooit comfort en vreugde in besloten huizen over de hele wereld.”

Het album krijgt de titel Silent Spring en verwijst naar het werk van Rachel Carson, die in 1962 beschreef hoe het zware gebruik van pesticiden de balans van de natuur, het leven op aarde en de wereldgezondheid verstoorde. HIGHFeeL voegt het volgende toe aan hun uitleg: “Vandaag de dag, ook al is de context anders, staat er evenveel op het spel, en beginnen nog meer mensen te geloven dat het tijd is om het tij te keren en terug te keren naar een meer natuurlijke wereld.”

Daarbij kan de titel ook gezien worden als een verwijzing naar de stille lente met alle activiteiten die zijn stopgezet door de huidige situatie rond COVID19, denk maar aan de vele annuleringen van evenementen en uitgestelde releases van muziek.

Dit album zal bestaan uit een combinatie van oude en nieuwe nummers. De muzikanten die zich hebben aangesloten bij het speciale project van HIGHFeeL zijn Ekotumi, G.L.A.M.S, Galaxy7, Good Thru Date, HITT, Ichion, Kihiro (ex-LOKA), Rie Fu, Ryo Fujimura, Satsuki, Sho Kotani, Somei Yoshino, en Tezya. De publicatie van het album staat gepland voor eind april en is vanaf 26 april beschikbaar via de grote digitale platforms zoals Bandcamp en op de website van HIGHFeeL.

Bron: HIGHFeeL

Mobiele versie afsluiten