Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Nieuw project gestart ter ondersteuning van poppodia in Japan: MUSIC UNITES AGAINST COVID-19

Er is een nieuw project gestart ter ondersteuning van de poppodia in Japan, die winst hebben verloren sinds ze door de Japanse regering opdracht hebben ontvangen hun deuren te sluiten vanwege de huidige situatie rond COVID-19.  De aanvoerder van dit project, getiteld MUSIC UNITES AGAINST COVID-19, is de rockband toe. De band deelde, in samenwerking met enkele livepodia, hun ideologie op de website van dit project, waarom wordt gezegd dat het belangrijk is om de toekomst van de podia veilig te stellen, de plek waar ze graag optreden en hun enige bron van inkomsten.

Op 19 april werd een website gelanceerd om mensen te informeren over het nieuwe project en het is hier waar je jouw favoriete poppodium in Japan kunt kiezen die je wilt steunen en waaraan je het geld wilt doneren. Meer dan 120 locaties in Japan hebben zich bij dit project aangesloten.

Sinds de sluiting van verschillende concertzalen, oftewel live houses, zoals de Japanners ze noemen, is het moeilijk om zonder inkomsten verder te gaan. En zonder omzet zullen sommige deuren die nu gesloten zijn, in de toekomst waarschijnlijk niet meer opengaan. Dit zou een enorme klap zijn voor de culturele sector in Japan, wat betreft de muzikale scene die vooral in Tokyo maar ook elders in Japan normaliter behoorlijk levendig is. En zonder te weten of de Japanse overheid deze podia in de nabije toekomst (genoeg) zal steunen, was het voor sommigen de reden om op te staan en iets te doen om elkaar en vooral de muziekscene te helpen. We hebben een petitie zien starten onder de naam Save Our Space (afgekort tot SOS), die veel handtekeningen van mensen in de muziekindustrie verzamelt en mensen bewust maakt dat het een schrijnende situatie is voor poppodia en muzikanten, maar ook de toekomst voor culturele evenementen. Ook muzikanten proberen het hoofd boven water te houden door digitaal te gaan werken om wat geld te verdienen.

Je zult vast de volgende vraag hebben: Hoe kan ik beginnen met het ondersteunen? Op de speciale website van MUSIC UNITES AGAINST COVID-19 kun je de podia bekijken die aan het project deelnemen. Selecteer een locatie die je wilt steunen, ga naar hun website en selecteer het bedrag dat je wilt doneren. Er zijn een paar opties om te selecteren: 500 yen, 1000 yen, 2000 yen, 5000 yen en 10000 yen. Nadat de betaling is afgerond, krijg je toegang tot een map met muziek van verschillende muzikale acts die zich bij het project hebben aangesloten.

In totaal hebben 70 muzikanten en bands zich aangesloten bij MUSIC UNITES AGAINST COVID-19, waaronder enkele bands die we maar al te goed kennen in Europa, zoals MONO, envy, heaven in her arms, OOIOO, mouse on the keys, Tokyo Jihen, the band apart, NUMBER GIRL onder vele anderen, maar ook de band toe. De nummers die je kunt verwachten in de folder kunnen een onuitgebracht nummer zijn, een nieuwe song demo, of een live versie van een nummer van deze muzikanten. Het is goed om te weten dat de inhoud van de map met muziek hetzelfde blijft, ongeacht hoeveel je aan een podium doneert. MUSIC UNITES AGAINST COVID-19 zal voor een beperkte tijd lopen, je kunt zich bij dit project aansluiten door geld te doneren tot eind juni 2020.

Bron: MUSIC UNITES AGAINST COVID-19 via Spincoaster

Mobiele versie afsluiten