Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Viencon stelt derde editie uit naar zomer 2021

De organisatie achter Viencon, een cosplay-gerichte conventie die plaatsvindt in Centerparcs de Limburgse Peel, heeft aangekondigd dat de 2020-editie wordt verplaatst naar 2021. Ook is besloten dat het thema hetzelfde blijft, het blijft The Year of the Ducky.

Oorspronkelijk was de derde editie van het zomerevenement gepland voor 28 tot 31 augustus 2020. Veel grootschalige evenementen (met vergunningsplicht) werden al verboden door de Nederlandse overheid, eerder deze week werd dit verbod verlengd tot 1 september. De reden voor de organisatie van Viencon om de 2020-editie te annuleren werd in een bericht op hun website gedeeld: “Aangezien het niet mogelijk is om de veiligheid van iedereen te garanderen en de 1,5 meter afstand bij Viencon te handhaven, verplaatsen we ons evenement naar volgend jaar”.

De organisatie heeft besloten om de nieuwe editie van Viencon in de zomer van 2021 te organiseren, om precies te zijn in het weekend van 27 tot 30 augustus. Dit betekent dat de fans van dit evenement veel langer moeten wachten om met gelijkgestemden te kunnen genieten van hun weekend in een bungalow en waterpark in Nederland. Voor degenen die dit jaar twijfelden of ze moesten kiezen voor een bezoek aan het zomerfestival van Viencon of de Japan-gerelateerde conventie Abunai!, moeten ook volgend jaar een moeilijke keuze maken, aangezien beide evenementen weer in hetzelfde weekend gepland zijn.

Alle huidige boekingen worden automatisch overgezet naar volgend jaar. Degenen die besluiten om hun boeking voor 2021 te behouden, krijgen een speciale button als dank. Aangezien Viencon een jonge conventie is, is het bestaan afhankelijk van de steun van hun bezoekers. Als je jouw boeking wilt annuleren, kun je een e-mail sturen naar Viencon. Meer informatie is te vinden op de website van Viencon.

Alle ontwikkelingen rondom Japan-gerelateerde evenementen en evenementen waar Japanse muzikanten waren gepland om op te trede, zijn samengebracht in een lijst die je hier kunt vinden. Deze lijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Bron: Viencon

Mobiele versie afsluiten