AVO Magazine steunt petitie Liefde voor Muziek, jij ook?

Een nieuwe campagne is gestart in Nederland met de naam Liefde voor Muziek. De industrie voor livemuziek ligt op z’n gat en het ziet er naar uit dat het nog wel even kan duren voordat het weer normaal kan draaien. Voor deze zelfde industrie is dat een grote economische ramp.

In een bericht op de website van de petitie staat: “De afgelopen jaren waren we gewend onze tijd door te brengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was daar livemuziek om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten, om te feesten, troost te zoeken of te ontdekken. Nu dreigt dit te stoppen en daarom vragen we je aandacht!”

De laatste weken heeft AVO Magazine helaas heel veel berichten moeten delen van shows, evenementen en tours die niet meer doorgaan of verplaatst worden. Het breekt ons hart telkens weer als er zo’n bericht binnenkomt en wij weten dat we niet de enige zijn die met droefenis kijken naar deze situatie. Wij zien het natuurlijk graag anders, maar dat laat de huidige situatie niet toe. Als we kijken naar de toekomst, ziet het er rooskleurig uit voor deze industrie (en zoals je al gelezen hebt op AVO Magazine, is dit niet alleen in Nederland het geval).

Deze petitie richt zich niet alleen op de nationale en internationale artiesten die op het podium van de diverse grote en kleine podia in Nederland optreden, maar ook op de bedrijven en ZZP’ers die er al die jaren hard voor een interessant programma. Denk maar aan de geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie – en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Het zijn een heleboel mensen en zij vormen een belangrijke schakel in onze live-economie. Deze mensen hebben nu geen omzet of inkomen meer.

Wij van AVO Magazine vinden de livemuziek industrie erg belangrijk, want zonder deze industrie hadden wij geen concerten kunnen organiseren voor de liefhebbers van Japanse muziek. Wij denken dat het belangrijk is om de politiek in Den Haag te laten zien dat deze sector heel belangrijk is voor heel veel Nederlands. Door steun uit te brengen met het ondertekenen van de petitie (#liefdevoormuzieknu) laat je zien dat jij de livemuziek industrie onmisbaar vindt. AVO Magazine heeft de petitie ondertekend.

Exit mobile version