Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Muzikaal tussendoortje: envy’s energieke livevideo in Shimokitazawa ERA

© envy

© envy

Japanse screamoband envy deelde een live video met daarin twee nummers Farewell to words en Testimony to the existence. De video werd gemaakt tijdens hun liveshow in Shimokitazawa ERA in mei 2018. Op dat moment had de band een speciaal optreden met de Amerikaanse post-hardcore band City of Caterpillar.

Het eerste nummer in de video is terug te vinden op het album All the Footprints You’ve Ever Left en the Fear Expecting Ahead uit 2001 en het tweede nummer is op enkele releases gezet, waaronder een aantal EP’s in 2000 en een album in 2008, getiteld Transfovista.

De video toont de energie die de band opwekt op een knus podium, omringd door een hyperactieve menigte die na het horen van de eerste noten van de nummers direct opgaat in de muziek. Door velen gezien als iconisch of zelfs legendarisch, laat deze video zien waarom je deze band, die al sinds 1992 actief is, minstens één keer live zou moeten zien. Ervaar waar het om gaat en ga helemaal op in de muziek, zoals dit publiek in 2018 deed. Hou de band in de gaten, want envy was in Europa afgelopen winter en waren oorspronkelijk gepland voor een optreden op de nu uitgestelde Hellfest in Frankrijk, het zou een mogelijkheid kunnen zijn dat we ze binnenkort weer te zien op het Europese grondgebied.

Bekijk envy’s Bandcamp voor muziek en merchandise, maar ook Spotify of Apple Music, om de band te steunen. In februari verscheen hun eerste nieuwe studioalbum in vijf jaar tijd, getiteld The Fallen Crimson. Na de hereniging met de kortstondig van elkaar vervreemde vocalist Tetsuya Fukagawa keerde de band gerevitaliseerd terug met een plaat gevuld met 11 tracks. Momenteel staat het stil wat betreft optredens voor de band, maar de band zit niet stil.  envy heeft zich aangesloten bij het project MUSIC UNITES AGAINST COVID-19 en heeft een live soundtrack aangeleverd als tegenprestatie voor diegene die meedoen met dit project. Hou hun officiële website in de gaten voor alle updates.

Mobiele versie afsluiten