Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CD Review: MOMOCURLY – Cosmic Lips

Terwijl er met MOMOCURLY’s Candy werd verwezen naar de start van de lente, kan er van het eerste album met als titel Cosmic Lips van het duo gezegd worden dat het perfect past bij het naborrelen na een warme zomerdag. Hou je van jazzy invloeden en verfrissende tonen in popliedjes, dan ben je bij MOMOCURLY bij het juiste adres.

MOMOCURLY bestaat uit zangeres en toetsenist Momo Otani uit Tokyo en guitarist Christophe Pannekoucke uit Parijs die samen sinds 2018 Japanse en Europese geluiden proberen vast te leggen in hun muziek. Terwijl het album in de zomer van 2019 werd opgenomen in Alicante, heeft het duo de plaat met tien tracks ppas afgelopen maar uitgebracht.

Het album trapt af met het liedje waarmee MOMOCURLY de aandacht trok door middel van de muziekvideo die in februari werd gedeeld. De toon is gezet voor de plaat. Van begin tot eind is het genieten geblazen en kan er direct een voorstelling gemaakt worden van een balkonscène (of juist in de tuin) waarbij er na een lange warme zomerdag uitgekeken wordt naar de ondergaande zon terwijl er genoten wordt van een lekker drankje en een snack. De zachte en luchtige stem van Momo Otani, geeft het te denken dat we luisteren naar dromerige jazz die bijna de overstap neemt naar dreampop.

Opvallende tracks van het album zijn onder andere And why, where that, een instrumentale fijne track, maar ook de titeltrack waar een set van woorden steeds in de herhaling wordt gegooid. Na een tijdje wordt het liedje hypnotiserend. Het komt nog even terug in Kyun Kyun, wat verder een instrumentaal liedje is, maar zorgt ervoor dat het blijft hangen in het hoofd. Nadat het tempo iets verhoogd is, is het weer tijd voor wat afkoeling door de laatste twee tracks op het album. Jazz trompettist Niran Dasika geeft met zijn solo op de negende track de bevestiging dat MOMOCURLY niet zomaar een popduo is met deze jazz invloeden. Door het integreren van de Engelse, Japanse en Franse taal in de liedteksten wordt deze toegankelijker voor mensen die openstaan voor andere talen.

In de tussentijd is het album uit op CD en cassettebandje, maar ook digitaal verkrijgbaar. Verder is MOMOCURLY bezig met het uitbrengen van coverliedjes, terwijl ze zich in Japan bevinden, zeker de moeite waard om te beluisteren.

Score: 80/100

Tracklist:
1. Candy
2. Me and You
3. And why, where that
4. Letter from Freddy
5. End of the world
6. Cosmic Lips
7. Happy Girl (feat. Mariko Otani)
8. Kyun Kyun
9. Look up the bright side (feat. Niran Dasika)
10. Life only live once (feat. Mariko Otani)

Mobiele versie afsluiten