Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

BRATS is loodzwaar en rauw in nieuwe track Forget Me Not

Na het uitbrengen van 7 digitale singles in 2020 bracht rockband BRATS hun nieuwste single uit, getiteld Forget Me Not, het laatste nieuwe nummer dat uit hun aankomende tweede album Karma voortkomt. Met deze laatste release is het een feit dat de band 8 digitale singles heeft uitgebracht in 8 opeenvolgende maanden en dat was zeer welkom in de buitengewone vreemde tijden waarin we nu leven. Maar het is ook een goed voorbeeld van een band die niet werkeloos wil toekijken en hard wil werken om wereldwijd vooruitgang te boeken.

Voor de fans buiten Japan deelde de rockband de vertaling van de lyrics in de beschrijving van hun videoclip, waardoor je een beter beeld krijgt van de emotie die de zangeres Rei Kuromiya wil overbrengen in een loodzwaar maar melodieus nummer. In het refrein lijkt het er eerst op dat Rei zingt dat ‘we’ haar moeten vergeten, maar al snel voegt ze het drieletterige woord toe dat direct duidelijk maakt wat de boodschap moet zijn. Over het geheel genomen is de tekst sterk en rauw en perfect omarmd door de brullende gitaren en drums, wat aanleiding geeft tot een stormloop van hoge energie. De muziekvideo lijkt te zijn opgesteld in een kelder, versierd met enkele tapijten, kruisen en een diversiteit van lichtjes om de rauwheid van het lied verder te bevestigen.

Het liedje is het eerste nummer dat in première gaat op verschillende streamingdiensten voordat het live wordt uitgevoerd door BRATS. Het album, Karma, komt op 30 september uit in vier versies.

Links naar CD Japan is een affiliate link, AVO Magazine krijgt een kleine commissie (punten) per gekochte release en koopt hiervan nieuwe releases voor om te reviewen.
Mobiele versie afsluiten