MV Review: EMPiRE – This is EMPiRE SOUNDS

Schuim, Champagne, Geweren, Boten en Super EMPiRE Soul.

Op 11 juli heeft EMPiRE hun nieuwe video uitgebracht voor het nummer Dit is EMPiRE SOUNDS dat te vinden is op de komende SUPER COOL EP release.

EMPiRE is altijd vrij creatief geweest met hun muziekvideo-ideeën, maar deze video is zowel een beetje een afwijking van eerdere stijlen, omdat het bijna alle sporen van de dans uit de video verwijdert en alleen lijkt te laten zien elke routine aan het einde. Het is ook heel leuk, ook al gebeurt er eigenlijk niet veel.

De muziekvideo zelf, richt zich op drie belangrijke scènes – MAHO, MiKiNA & MAYU op hun kleine boot, met de extra kapitein. YU-Ki, MiDORiKO & NOW met geweren in een limousine. De derde scènes zijn individuele opnamen, gemengd voor extra effect. Een van de interessante toevoegingen in deze video, is het gebruik van slow-motion, wat geweldig werkt met de baan.

De video is oververzadigd in stijl, het is duidelijk dat er een oude VHS vibe is, waarbij de titel/refrein van het nummer is toegevoegd met een throwback ’80’s style design. Het gebruik van rekwisieten – met de nadruk op het schuim, de champagne en de pistolen – zorgen voor een plezierige weergave, ook al wordt het doel ervan nooit uitgelegd.

De track is aanstekelijk, met een vrolijk ritme en een aanstekelijk koor, de zang van de groepsleden is net zo duidelijk als altijd, ook al lijkt MiDORiKO net voor het tweede refrein te worstelen, al is het waarschijnlijk dat dit gekraak opzettelijk was.

Al met al is de videoclip interessant, maar bevat hij geen echte inhoud – het is visueel aantrekkelijk, maar zoals gezegd gebeurt er echt niets. Het nummer is leuk, maar het wordt interessant om te zien hoe het gaat tussen de andere nummers op hun aankomende EP.

Het is leuk dat MAHO tijd vindt om een warm drankje te delen met de kapitein – dat soort dingen gebeuren niet zo vaak.

Score: 65/100

SUPER COOL EP zal op 5 augustus, 2020, worden uitgebracht. 

Link naar CD Japan is een affiliate link, AVO Magazine krijgt een kleine commissie (punten) per gekochte release en koopt hiervan nieuwe releases voor om te reviewen.
Exit mobile version