Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CRYSTAL LAKE en Crossfaith bevestigd voor Graspop Metal Meeting 2021

Na de aankondiging dat de 25e editie van het Belgische metalfestival Graspop Metal Meeting naar 2021 verschoven werd, heeft de organisatie er hard aan gewerkt om hun eerdere inspanningen voor het metalfestival niet te verliezen. Het festival zou dit jaar een vierdaagse XL-editie worden voor de geschiedenisboeken, aldus de organisatie. Dit staat dus in de verwachting voor juni 2021.

Veel festivalorganisaties hebben gekeken naar de mogelijkheden om in 2021 een regulier festival te organiseren. Terwijl sommige wat voorzichtiger zijn in het doen van aankondigingen heeft Graspop Metal Meeting de eerste 100+ namen bekend gemaakt voor het evenement dat gepland is voor 17, 18, 19 en 20 juni 2021. Het is nu met een focus om het 25-jarig jubileum grootser te vieren. De headliners voor het metalfestival zijn Aerosmith, Faith No More en Volbeat. De meeste van de reeds aangekondigde acts voor 2020 zullen nu optreden op de 2021-editie.

Onder die namen lijkt metalcoreband CRYSTAL LAKE nog steeds naar het metalfestival in België te komen (op vrijdag) en Crossfaith is een van de nieuwe namen die aan de line-up is toegevoegd, met een optreden op zondag. Voor CRYSTAL LAKE is het de eerste keer dat ze op dit festival gaan optreden.

Voor degenen met een goed geheugen, weet te herinneren dat BABYMETAL werd aangekondigd voor de 2020-editie van Graspop (maar ook Rock im Park/am Ring en Hellfest) als onderdeel van hun tweede Europese tour van het jaar. Deze tour werd geannuleerd na de afgelastingen van alle festivaldata als gevolg van de aanhoudende pandemie. Op dit moment is niet bekend of er plannen zijn voor BABYMETAL om in de zomer van 2021 terug keren naar Europa. Maar aangezien Graspop Metal Meeting in de nabije toekomst meer namen zal aankondigen, is er nog steeds een mogelijkheid dat BABYMETAL aan de line-up toegevoegd gaat worden.

De kaartverkoop voor het metalfestival begint later dit jaar.

Bron: Graspop Metal Meeting

Mobiele versie afsluiten