Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Cilvie breekt weg van de kudde met debuutsingle ‘Stray Sheep’

Cilvie © Cilvie Records | Photography by Przemek Sliwinski

Cilvie © Cilvie Records | Photography by Przemek Sliwinski

Vanaf de eerste aankondiging van hun formatie, tot en met de voltooiing van de line-up en met een opeenstapeling van speculaties en anticipatie die is ontstaan door het uitbrengen van de bandfoto’s, teaser-samples en studiosessievideo’s, is het wachten op de fans van de nieuwe Japanse rockgroep Cilvie voorbij. De band geeft een vervroegd kerstcadeau nu ze hun debuutsingle Stray Sheep uitbrengen.

Vanaf het begin leggen zware, basrijke riffs en krachtige drumbeats de basis, waardoor je zelfs je voet begint te tikken en het hoofd begint mee te knikken met het ritme. De intro, dat doet denken aan sommige westerse metalbands zoals Behemoth, wordt in de lyrische video overtrokken met opvallende, verontrustende beelden, en slaat een toon aan voor het nummer. Het verhoogt het niveau van de anticipatie bij elk akkoord en voert je mee op een reis door het nummer.

Geleverd op een spookachtige en gedenkwaardige manier door Aoi, waarbij ze een verhaal van strijd en duisternis, wanhoop en pijn overbrengt, de teksten en muziek combineren om een voorgevoel te creëren, waardoor het gevoel van paniek en angst dat het onderwerp zou worden gevoeld alsof ze vechten. De beslissing om een nummer uit te brengen met teksten die volledig in het Engels zijn, spreekt de wens van de leden uit om zich te verbinden met rock- en metalfans buiten Japan.

In het algemeen is de compositie goed doordacht, de veranderingen in snelheid en toon in het hele nummer worden gedaan op een manier die de jeugd van de leden logenstraft. Het is voor hen een zeer solide basis om op voort te borduren. Het geeft een glimps van de talenten van elk van de individuele bandleden net zo goed als het de kracht laat zien van de eenheid die ze hebben gevormd. In de tussentijd is het duidelijk dat ze in vertrouwen zullen blijven groeien en hun stijl zullen ontwikkelen en aanpassen naarmate ze gewend raken aan de nuances van de stijl en de invloed van elk bandlid.

Het is veilig om te zeggen dat 2020 iedereen over de hele wereld voor veel uitdagingen heeft gezorgd, dat iedereen zijn eigen strijd heeft moeten voeren en zijn eigen lasten heeft moeten overwinnen. Stray Sheep is het hoogtepunt van een reis voor de leden Koji (Gt.), Aoi (Vo.), Kazma (Dr.) en Vivi (Sp. Ba.) die elkaar eerder in het jaar niet hebben kunnen ontmoeten en oefenen vanwege de coronaviruspandemie, maar ze zijn er met steun van elkaar doorheen gekomen. Hoewel de kracht en de energie van het nummer de fans van Koji en Vivi’s vorige band Anlique, die eind 2019 werd ontbonden, misschien bekend in de oren klinken, heeft hetzelfde gevoel voor artisticiteit en kracht dat in Cilvie is gebracht, zich vermengd met de invloeden en vaardigheden van de nieuwe leden om een sterk, onheilspellend geluid te creëren. Het is een hoogtepunt dat hun fans niet zal teleurstellen.

Bekijk de lyric video hier:

Mobiele versie afsluiten