Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Edo Sanpu 2020: tentoonstelling over wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan

Van 8 tot en met 10 januari 2021 presenteert Stichting Berg & van Dalen de tentoonstelling Edo Sanpu 2020 bij Zone2Source (Het Glazen Huis) Amstelpark in Amsterdam.

Edo Sanpu 2020 bestaat uit vier kunstprojecten, geïnspireerd op vier onderscheidende aspecten van de relatie tussen Nederland en Japan (verleden en heden). In het bijzonder: handel & transport, eten & tafelmanieren, taal & spel en kennis & wetenschap. Kunstenaars Hannie van den Bergh en Jan van den Berg maakten op basis van hun reiservaringen en ontmoetingen in Japan een reeks kunstwerken over de wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan, in heden en verleden.

Dat deden ze in samenwerking met een diversiteit aan Japanse kunstenaars, experts en betrokkenen. Onder het motto Let’s play (Karuta kaartspel) – Let’s eat (Noripan community art project) – Let’s see (Performance of Nature video-installatie) – Let’s meet (het boek Exformatie) verbeelden de werken van EdoSanpu2020 de interculturele dialoog tussen twee culturen die evenzeer van elkaar verschillen als dat ze elkaar al eeuwenlang opzoeken.

Edo Sanpu 2020 is een initiatief van Stichting Berg & van Dalen. De stichting heeft ten doel met de middelen van de kunst, de artistieke, culturele en wetenschappelijke verwantschap tussen Nederland en Japan te onderzoeken en verbeelden. Dat doet zij onder meer door het organiseren van exposities, lezingen, workshops, performances, films, publicaties en Artist In Residency programma’s. Hannie van den Bergh is beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en mede-oprichter en curator van Deshima AIR: een Artist in Residency programma voor Japanse kunstenaars in Nederland. Jan van den Berg is podiumkunstenaar en filmmaker. Daarnaast doceert hij aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans (AHK).
.
Om de tentoonstelling te kunnen bezoeken, moet je een plekje reserveren vanwege de voortdurende situatie van COVID-19. Je kunt reserveren via de officiële website van Edo Sanpu 2020.

Mobiele versie afsluiten