Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Bezoek Japan terwijl je thuisblijft met deze virtuele tours (Deel 2)

Fushimi Inari Taisha | Photography by Pexels

Fushimi Inari Taisha | Photography by Pexels

Mis je Japan? Met de huidige situatie in het achterhoofd duurt het misschien een tijdje voordat we het Land van de Kersenbloesems (weer) kunnen bezoeken. Maar er is een oplossing, al kan dit ook weer tegenwerken, gezien het verlangen om naar Japan te gaan alleen maar kan vergroten.

Het bestaan van het internet heeft onze kijk op de wereld verbreed, waardoor het mogelijk is om de wereld digitaal te reizen vanuit het comfort van je eigen huis. Het is prachtig om te doen, want het maakt ons beter geïnformeerd over de landen die we uiteindelijk willen bezoeken. En met de groei van de technologie is het op dit moment nog interessanter om rond te surfen op het internet en te doen alsof we echt de wereld rondreizen. Hieronder zijn een aantal virtuele rondleidingen vermeld op verschillende locaties in Japan. Haal iets te drinken, een hapje en een drankje, ga zitten op een comfortabele stoel of bank, relax en laten we op een virtuele ontdekkingstocht door Japan gaan. En het goede is dat deze opties gratis zijn! Heb je het eerste deel van deze reeks van virtuele reizen door Japan al bekeken?

Wandel rond het station van Tokyo

Voor degenen die Tokyo ten minste een keer hebben bezocht, zullen vertrouwd zijn met dit station in Chiyoda’s zakenwijk Marunouchi. Het is de locatie waar veel Shinkansen treinen beginnen en eindigen. Het is ook een zeer belangrijk station voor de verbindingen met andere steden en is een van de grootste stations in Tokyo. Veel mensen zeggen dat het buitenontwerp van dit station is gebaseerd op het Centraal Station van Amsterdam, hoewel er niet veel bewijs is om die bewering te onderbouwen. Voor deze virtuele tour kun je virtueel rond het station verdwalen via Google Maps. Als je in een van de treinen wilt stappen, is het mogelijk. Er is een optie om op de JR EAST Tokyo Shinkansen te springen en de binnenkant te bekijken. Als je meer van de buitenkant van Tokyo Station wilt zien, dan moet je zeker kijken naar deze video van Virtual Japan, waar je meer van het station en de omgeving van het station ’s nachts zult zien.

Als je meer een fan bent van treinen en daar meer van wilt zien, is dat ook een mogelijkheid. Terwijl je geniet van het uitzicht op de Shuto Expressway en verschillende gebouwen, biedt het je ook een uitzicht in vogelvlucht op de spoorlijnen van Tokyo, waaronder Yurikamome (monorail), Tokaido Shinkansen, Yamanote Line en een paar andere spoorlijnen. Vanaf 04.30 uur Japanse tijd tot kort na 1.00 uur de volgende dag kun je treinen voorbij zien komen. deze webcam wordt gehost door Tokyo Live Camera en geeft een constante livefeed.

Verkennen van Fushimi Inari Taisha

Fushimi Inari is een zeer beroemd en belangrijk Shinto heiligdom in Kyoto en het is vooral bekend vanwege de vele torii poorten. Als je het nog niet in het echt hebt bezocht en het gevoel wilt krijgen hoe het is, zijn er enkele mogelijkheden om wat virtuele ervaring op te doen. Deze keer hoef je geen comfortabele schoenen te dragen voor deze reis. Een van de opties is het bekijken van een 4K ASMR-achtige virtuele wandeltour video van Rec Lab., die meer van dit soort video’s maakt. De video geeft je wel een idee alsof je zelf op een mooie zonnige dag wandelt. Deze virtuele wandeling duurt 2 uur en geeft je een idee van wat je kunt verwachten. Koptelefoons zijn aan te raden om jezelf de kans te geven om je te concentreren op de geluiden waarmee je wordt omringd.

Als je het ‘wandelen’ zelf wilt doen, kun je misschien een gratis virtuele wandelsimulator downloaden op Steam, getiteld Explore Fushimi Inari. Deze simulator is ontwikkeld door Max Newell die dit gedetailleerde spel met foto’s en herinneringen van een paar jaar geleden heeft gemaakt. Hij heeft hard gewerkt om Fushimi Inari Taisha realistisch na te maken en het resultaat is een 3D bijna fotorealistische reproductie van het pad van de torii poorten. Het bevat de mogelijkheid om te luisteren naar ontspannende muziek die echt passend is. De desktop-versie is gratis (of je kunt besluiten om een prijs te noemen), maar er is ook downloadbare content die niet gratis is en meer gericht op VR-exploratie, wat misschien nog wel een beter idee is als je echt dat onderdompelende gevoel wilt krijgen. Er zijn opties om foto’s te maken met een spiegelreflexcamera, om verborgen gebieden te vinden en om verschillende routes te nemen. Een andere optie is om deze route te nemen met wat klikken op Google Maps.

Verkennen van Meiji Jingu

2020 is het jaar dat Meiji Shrine het 100-jarig bestaan viert, wat al heel bijzonder is. Het Meiji Jingu Forest Festival of Art is sinds het voorjaar van 2020 geopend en is een tentoonstelling waar kunst en cultuur worden gevierd in het heilige bos dat Meiji Shrine omringt. Het thema van 2020 is Celebrate, Pray, Create en de tentoonstelling eindigt eind maart 2021. Het hoofdprogramma van het Meiji Jingu Forest Festival of Art bestaat uit drie kunsttentoonstellingen.

De organisatie maakte verhalen voor Google Arts & Cultuur waar je je kunt laten informeren over het heiligdom Meiji Jingu dat gewijd is aan de geesten van Keizer Meiji en Keizerin Shoken. In combinatie met tekst, foto’s en Street View zijn verschillende delen van het bos, het heiligdom en verschillende kunstenaars die hun kunst in het bos hebben geplaatst tijdens de drie kunsttentoonstellingen te zien. Het is een geweldige combinatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de natuur, spiritualisme, Japanse kunst en cultuur. Deze verhalen zijn het beste te bekijken in de gratis Google Arts & Cultuur app, maar zijn ook gemakkelijk te bezoeken via een internet browser. Het is ook mogelijk om de 360° Virtual Reality route te nemen, om rond Meiji Jingu te lopen. Daar zijn verschillende opties voor, zoals Walking Japan en Virtual Japan, maar ook zonder VR zijn er genoeg opties voor een stille wandeling naar Meiji Jingu.

Makidou Cave

Makidou Cave (満奇洞) is te vinden in Niimi, een stad in het noordwesten van de Okayama-prefectuur. Precies gezegd, de grot ligt in het natuurpark van de prefectuur. De grot is kalkhoudend met een lengte van ongeveer 450 meter. Bovendien heeft de grot een ondergronds meer dat Dream Palace heet. De kalksteengrot wordt door sommigen ook wel een mysterieuze grot genoemd en is een perfecte koele en donkere locatie voor een bezoek in de hete zomerperiode en ook in de winter is het geen slechte plek om te bezoeken.

Voordat we het zelf kunnen bezoeken, kunnen we het bezoeken met een speciaal ontworpen Virtual Reality tour om rond te lopen op de locatie vanaf de ingang tot aan de uitgang. Normaal gesproken duurt een wandeling 30 minuten, maar nu kun je de tijd nemen om te genieten van de LED-verlichting en de geluiden van de grot. Een leuke toevoeging aan dit alles is dat je zelfs de LED-kleur op bepaalde plekken in de Makidou-grot kunt veranderen. Bovendien krijg je meer informatie over waar je je op dat moment bevindt. Deze speciale en super informatieve rondleiding is gemaakt voor de totale VR-ervaring in verschillende talen (waaronder Engels), maar kan ook worden bezocht met jouw internetbrowser terwijl je met de muis kunt rond klikken. Vergeet niet je koptelefoons op te doen!

Als je het eerste deel van deze virtuele reisartikelserie niet hebt gezien, klik dan, klik dan hier. In de komende weken zullen er meer onderdelen van deze virtuele Japan-serie zijn. Laat zeker weten wat je vindt van deze tips. 

Exit mobile version