Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

City Girl: Het laatste geschenk van MOMOCURLY aan 2020

Cover

Single Cover © MOMOCURLY

MOMOCURLY’s laatste geschenk aan 2020 is de release van de digitale single en de muziekvideo voor het nummer City Girl. Voor het duo is dit het begin van een nieuwe weg, de route naar het definiëren van hun muziek als City Pop en een nieuw album. Sinds hun formatie combineren ze jazz en pop die al die urban vibe uitstralen voor een ontspannen beluistering en plezierige popmuziek. Het is nog steeds groovy en smooth, zoals we dat gewend zijn bij MOMOCURLY. Hoewel ze nu, sinds ze in de grote stad Tokyo zijn, die City Pop stempel nog meer er op kunnen drukken.

Op dit moment, nu ze in Tokyo zijn, hebben ze de kans gehad om een paar optredens te doen en ze hebben gewerkt aan een nieuw album. Dit nummer is het tweede nummer dat terug te vinden is op de komende plaat, naast het in september uitgebrachte nummer Tokyo Ride. Dat nummer kreeg ook een muziekvideo waar zangeres en toetsenist Momo Otani ’s avonds in de stad rondloopt, maar er is ook aandacht voor de twee muzikanten die op hun instrumenten spelen. Voor City Girl hebben ze gekozen voor een lange wandeling door het Miyashita Park in Shibuya met volledige aandacht voor Otani.

Het is tijd voor een avondwandeling, voordat er iemand ontmoet gaat worden. Welke muziek moet je aanzetten tijdens het wandelen en genieten van de omgeving? Alles aan je laten voorbijgaan terwijl je langzaam verder loopt en geniet van de nacht. City Girl past perfect bij deze beschrijving. Het is een romantisch en langzaam nummer, maar helemaal niet sappig omdat er groovy riffs in zijn gestopt om het lied dansbaar te maken. Ze zijn vertrouwd met de muziek die ze maken en met de nieuwe nummers die door MOMOCURLY zijn gedeeld, wordt de verwachting voor het komende album alleen maar groter.

2020 is een interessant jaar geweest voor MOMOCURLY, bestaande uit Momo Otani uit Tokyo en gitarist Christophe Pannekoucke uit Parijs, met de release van hun eerste muziekvideo voor het nummer Candy, en eerste album Cosmic Lips, ontvingen ze nogal wat aandacht. Daarna gingen ze naar Japan voor optredens, terwijl de pandemie wel een aantal van hun plannen veranderde, lijkt het erop dat het hen geen minuut heeft doen laten stoppen. De band is zeer actief op Instagram en YouTube, met regelmatige livestreams, video’s en foto’s van het duo. Inmiddels hebben ze hun tweede album afgerond. Er is nog geen release informatie over het aankomende album van MOMOCURLY, maar aangezien het album klaar is horen we er misschien snel genoeg over.

Mobiele versie afsluiten