Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Eerste editie HYPER JAPAN TV in 2021 gemist (met AVO Magazine)? Bekijk het hier!

Heb je de eerste aflevering van HYPER JAPAN TV in 2021 gemist? Geen nood, de video van de livestream is nog altijd terug te vinden!

Waar gaat het om?

In december is de Britse conventie begonnen met een nieuw project op hun YouTube-kanaal onder de naam HYPER JAPAN TV. Het is een online Japanse cultuur streaming show, die allerlei soorten Japanse populaire en traditionele cultuur omspant. Tijdens deze streams hebben ze live gasten die praten over hun vakgebied of interesse.

Op 6 januari, de eerste livestream op het kanaal van HYPER JAPAN van het nieuwe jaar, werd ik als hoofdredacteur van AVO Magazine geïnterviewd over de webzine, Japanse muziek en kon ik mijn top (indie)bands/acts van 2020 delen. Het interview begint rond 33.00 minuten (maar kijk ook naar het interview met KOTO, dit begint rond 11.50 minuten).


Klik hier als de video niet werkt.

Over de Japanse muzikale acts

HYPER JAPAN maakte een speciale afspeellijst met de muziekvideo’s die voor een deel (wanneer dat mogelijk was) gedeeld werden om van te genieten. De muziekvideo’s werden door mijzelf gekozen op hun visuals en zijn niet gefocust qua lyrics.

Voor het interview heb ik een paar aantekeningen gemaakt over de besproken bands en acts. Ze zijn hieronder toegevoegd.

Velladon
Deze muzikant begon zijn soloproject in 2019 na actief te zijn geweest in andere muziekprojecten. Deze multi-instrumentalist weet veel nummers per dag te produceren en heeft daarom ook veel releases op zijn naam staan in anderhalf jaar tijd. Een zeer intrigerende muzikant die ik zeer recentelijk kon interviewen.

Mississippi Khaki Hair
Ik heb een week plek voor post-punk en toen deze band op mijn pad kwam met hun videoclip van Moonshadow, wilde ik er meer van horen. Hun eerste volledige album, getiteld From Nightfall till Dawn, kwam afgelopen november uit. Een aanrader!

COLLAPSE
Voor wie van shoegaze houdt, moet naar COLLAPSE luisteren. Ze bereiken steeds meer muziekfans buiten Japan, maar tot nu toe lijkt het erop dat ze nog geen volledig album hebben uitgebracht. In vele gevallen hebben ze singles uitgebracht en hebben ze zich aangesloten bij muziekcompilaties. Ik kijk dus uit naar hun toekomstige releases

Boris
Boris heeft geen introductie nodig, een driekoppige band, recentelijk een album met Merzbow uitgebracht om afscheid te nemen van het jaar 2020, maar daarvoor hebben ze een album uitgebracht met de titel NO. Dat album was briljant en zwaar en daarom staat het in deze lijst. Als de liveshows terugkomen en je ze live kunt zien, dan weet ik zeker dat je zult genieten!

STRAM
Deze band is in 2016 begonnen met zijn activiteiten. Toen ik hun muziekvideo vond, was ik direct geintrigeerd. Zwaar, traag en gruwelijk op een positieve manier. Ze brachten hun eerste album uit in de zomer van 2020, getiteld All Happy, lijkt me sarcastisch. Maar als je van wat goth, punk, doom en post-punk houdt, dan is STRAM misschien wel interessant voor je.

THE NOVEMBERS
Deze alternatieve rockband is al 15 jaar actief, maar ik kwam er misschien meer dan 5 jaar geleden achter deze band. Zag ze live in Japan, ze zijn briljant. At the Beginning was hun laatste album, uitgebracht in mei 2020. Het album heeft een ander gevoel dan het vorige album, maar het heeft misschien iets te maken met het jaar waarin het werd uitgebracht.

SITHA
Deze band is in 2005 begonnen met haar activiteiten. Toen hun eerste album uitkwam, NEW CLEAR VISION, is het een soort compilatie van oude en nieuwe tracks, het was maart 2020. De CD die ik vooraf had besteld kon Japan helemaal niet verlaten, dus ik moest langer wachten om eindelijk te luisteren naar de mix van noise, punk, new wave en meer. Ze hebben samengewerkt met een of andere vocalist, want ze lijken volledig instrumentaal te zijn.

Mobiele versie afsluiten