Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

MV Review: LOVEBITES – Winds Of Transylvania [VladLove Version]

LOVEBITES © JVC Kenwood / Victor Entertainment

LOVEBITES © JVC Kenwood / Victor Entertainment

Als heavy metal en anime (zoals bij mij) je grootste obsessies zijn, dan heb je iets te vieren, want het kwintet LOVEBITES uit Tokyo heeft de themeliedje verzorgd voor de nieuwe Ichigo Animation’s VladLove.

Het lijkt erop dat LOVEBITES de perfecte naam heeft voor een anime over een bloedzuigend vampiermeisje; en het blijkt dat ze ook het perfecte geluid hebben. Donderende drums en gierende gitaren introduceren Winds Of Transylvania en zorgen ervoor dat het aankomt te midden van een explosie van pyrotechniek die glinsterende scherven in alle richtingen sproeit. Het is een opwindend nummer dat iets weg heeft van Iron Maiden in de jaren tachtig… alleen speelt LOVEBITES sneller en met veel meer technische bekwaamheid. Met Midori en Miyako heeft de band een paar gitaristen die zich kunnen meten met de besten uit de metal. De eerste haalt onmogelijke geluiden uit haar gitaar, terwijl de tweede even magische solo’s uit haar V-Neck tovert.

De video voor Winds Of Transylvania verruilt LOVEBITES’ gebruikelijke gelikte presentatie voor een meer korrelige, duistere vibe en dat werkt vrij goed. Door een cameralens gefilterd met een paarse tint, zien we zangeres Asami (met toepasselijk bloedrode lippen) die een pittig optreden geeft. Gewoonlijk beweegt ze met de gratie van een zwaan, maar nu wappert ze met haar rok als een paar vleermuisvleugels en zingt ze als een succubus waaronder drummer Haruna en bassiste Miho in drievoudige maat galopperen. Afgewisseld met scènes uit de anime heeft Winds Of Transylvania een echt filmisch karakter en de tomeloze dynamiek die LOVEBITES brengt maakt het de perfecte begeleiding van VladLove.

Terwijl veel bands de neiging hebben te stagneren rond hun tweede en derde album vinden LOVEBITES nieuwe manieren om hun geluid vooruit te stuwen. Niet alleen een geweldig themalied voor VladLove, Winds Of Transylvania belooft veel voor de band’s aankomende EP Glory, Glory To The World.

Mobiele versie afsluiten