Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Anime Lente 2021: 10 titels om naar uit te kijken!

De vogeltjes zingen, de lucht is aan het klaren en de winter is op z’n weg. De lente staat voor de deur en, zoals gewoonlijk, betekent een nieuw seizoen ook nieuwe anime series. Hopelijk zal deze lijst met tien anime aanraders voor de lente je helpen entertainen en afleiding bieden van deze stressvolle COVID-19 pandemie.

We wensen jullie allemaal een goede gezondheid, een hoop (veilig) plezier en veel kijkplezier toe!

Mis je die ene serie waar jij zo naar uitkijkt? Word een schrijver voor AVO Magazine en geef ons jouw mening!

Koi to Yobu ni wa Kimochi Warui (恋と呼ぶには気持ち悪い)

Type: Anime
Studio: Nomad
Genres: Comedy, Romance
Gebaseerd op de gelijknamige web manga door Mogusu.

Start uitzending: April
Aantal afleveringen: Onbekend

Koi to Yubi ni Wa Kimochi Warui, of It’s Too Sick To Call This Love zoals het ook genoemd wordt, is een liefdesverhaal met een draai. De serie draait om Ryou Amakusa, een zakenman die een beetje een womanizer, en Ichika Arima, een otaku middelbare scholiere en de beste vriendin van Ryou’s zus. Ryou wordt op slag verliefd op de middelbare scholiere, maar het is niet wederzijds, in de verste verte niet. Ichika walgt van Ryou en zijn pogingen om haar voor zich te winnen, maar hij denkt dat dit haar manier is om haar liefde voor hem te laten zien.

Aangeraden door Yuki:
Deze romantische komedie lijkt de perfecte setup te hebben voor een grappig, en soms misschien zelfs schattige, serie. De tekenstaal zelf spreekt me ook aan. Als jij houdt van romantische anime, maar je liever een verhaallijn ziet die een beetje ongewoon is: voeg deze dan toe aan je kijklijst. Je kan de trailer hier terugvinden.

Shaman King 2021 (SHAMAN KING)

Type: Anime
Studio: Bridge
Genre: Action, Adventure, Comedy, Super Power, Supernatural, Shounen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Hiroyuki Takei.

Start uitzending: 1 April
Aantal afleveringen: Onbekend

You Asakura lijkt misschien op een gemiddelde zorgeloze scholier, maar hij kan geesten zien. Als zijn vriend aangevallen wordt gebruikt You een wraakzuchtige samurai geeft om zijn vriend te beschermen. Hiermee start hij zijn tocht om Shaman King te worden.

Aangeraden door AlexD:
Shaman King is een show waar ik nostalgie bij voel, aangezien één van mijn jeugdvrienden de show erg leuk vond en ik een aantal afleveringen bij hem thuis heb gekeken. Aangezien ik destijds geen kabel TV had, kreeg ik nooit de kans om de serie goed te kijken en deze reboot lijkt een goede kans om dat recht te zetten!

Dinosaur Biyori (ダイナ荘びより)

Type: Anime
Studio: Fanworks
Genres: Slice of Life

Start uitzending: 4 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Dinosaur Biyori draait om drie dinosaurussen, die een kamer delen in de Dino Manor, of Dino-Shou appartementen complex.

Aangeraden door Yuki:
Er is niet veel informatie bekend over deze serie, maar kijkend naar het genre en de tekenstijl denk ik dat dit een luchtige serie zal zijn om te kijken. Een leuke afleiding en hopelijk ook een grappige.

Sentouin, Hakenshimasu! (戦闘員、派遣します!)

Type: Anime
Studio: JC Staff
Genre: Action, Comedy, Fantasy
Gebaseerd op de gelijknamige light novel door Natsume Akatsuki & Kakao Lathanum.

Start uitzending: 4 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Combat Agent Six, gekozen door een worp van een dobbelsteen, is de gelukkige agent die gekozen wordt om een vreemde planeet te verkennen voor de kwaadaardige megacorporatie “Supreme Leaders of the Kisaragi Corporation”. Na een vlotte start vol slechte daden, zal Six betere prestaties moeten leveren om een promotie en loonsverhoging te krijgen. Gelukkig is er een groep die claimt de “Demon’s Lord Army” te zijn, en de competitie uitroeien kan alleen maar iets goeds, of eigenlijk slechts zijn.

Aangeraden door AlexD:
Als een grote fan van Konosuba, is dit een serie die ik moet kijken. Natsume Akatsuki’s nieuwe serie heeft weer een uniek idee, die zeker vol zal zitten met verrassende wendingen en een hoop belachelijke momenten. Dit zal zeker de Konosuba behoefte vervullen, terwijl ik wacht op seizoen 3.

Mars Red (MARS RED)

Type: Anime
Studio: Signal.MD
Genres: Action, Military, Historical, Supernatural, Vampire
Gebaseerd op een toneelstuk geschreven door Bun-O Fujisawa.

Start uitzending: 6 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Mars Red vind plaats in 1923, en vampiers bestaan al een hele tijd. Maar nu neemt het aantal vampiers toe en er is een mysterieuze, kunstmatige bloedbron genaamd Ascra verschenen.

De Japanse regering op hun beurt creëerde “ Code Zero” een eenheid binnen het leger die de taak heeft gekregen de vampirische strijdkrachten neer te halen. En wat is een betere manier om vampiers te volgen dan door vampiers te gebruiken? Historisch gezien heeft deze unit zich bezig gehouden met informatieoorlog, maar is opnieuw toegewezen om de vampierscrisis op te lossen.

Aangeraden door Hageshi:
Twee van de hoofdpersonages worden ingesproken door Suzumaru, Kenichi en Hatanaka, Tasuku die ik allebei erg leuk vind. Afgezien daarvan lijkt de verhaallijn interessant en is het een tijdje geleden dat ik een anime met vampiers heb gezien.

Subarashiki Kono Sekai The Animation (The World Ends with You The Animation)

Type: Anime
Studio: Shin-Ei Animation, domerica
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Thriller

Gebaseerd op de gelijknamige game door Square Enix and Jupiter.

Start uitzending: 10 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Neku wordt plotseling wakker middenin Shibuya zonder enige herinnering van wie hij is of hoe hij daar gekomen is. De enige hint is een speld in zijn hand en een raar nieuwe vermogen om mensen hun gedachtes te lezen. Dan gaat zijn telefoon en wordt hem verteld “Reach 104. You have 60 minutes. Fail and face erasure. -The Reapers” en een timer verschijnt om zijn hand. Met de timer en het bericht dat niet te verwijderen is, wordt het gevaar echt en Neku heeft geen andere keuze dan meedoen in de Reapers’ Game.

Aangeraden door AlexD:
Aangezien ik recent de game uitgespeeld heb, kan ik persoonlijk instaan voor het geweldige plot dat deze show zal hebben. Aangezien het origineel op DS uitgebracht is, zijn er geen mooie cutscenes en is er veel tekst dus het zal fijn zijn om het plot op een meer visuele manier te zien en de karakters tot leven te zien komen met animatie.

86 (86―エイティシックス―)

Type: Anime
Studio: A-1 Pictures
Genres: Sci-Fi, Drama
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Asato Asato.

Start uitzending: 11 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Voor een lange tijd is de Replubiek van San Magnolia belegerd door zijn buren, the Giadian Empire, die een reeks van onbemande drones genaamd the Legion heeft gecreëerd. Na jaren van onderzoek, heeft de Republiek eindelijk hun eigen autonome drones gemaakt, waardoor de eenzijdige strijd een oorlog zonder slachtoffers werd.

Er is niet zoiets als een bloedeloze oorlog, buiten de versterkte muren die de gebieden van de Eighty-Five Replublic beschermen ligt het “niet-bestaande” Eighty-Sixth Sector. De jonge mannen en vrouwen van dit verlaten land worden gebrandmerkt als de Eighty-Six en besturen de “onbemande” wapens in de strijd.

Shinn leidt deze jonge Eighty-Sixers op het slagveld. Terwijl Lena een “handler” is die het detachement van achteren op afstand bestuurd door middel van speciale communicatie.
Dit is het begin van hun trieste en ernstige afscheidsverhaal.

Aangeraden door Hageshi:
Ik vond de stijl van de trailers erg leuk en ik ben benieuwd hoe het verhaal van die “onbemande” wapens eruit zal zien. Ik heb het gevoel dat dit een niet-happy-ending type anime is waar ik echt enthousiast van word, vooral vanwege de manier waarop het plot word beschreven. Ik ken de manga zelf niet, maar dit geeft wel een interessant gevoel.

Edens Zero (EDENS ZERO)

Type: Anime
Studio: J.C. Staff
Genre: Action, Sci-Fi, Adventure, Comedy, Fantasy, Shounen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Hiro Mashima.

Start uitzending: 11 April
Aantal afleveringen: Onbekend

Op een noodlottige dag, arriveren Rebecca en haar kat Happy bij een verlaten pretpark, Granbell Kingdom. Gevuld met robots, slechts één ander mens is hier geweest in de afgelopen 100 jaar, een jongen genaamd Shiki die heel graag nieuwe vrienden maakt. Desalniettemin, starten de robots een rebellion en dwingen Shiki te vluchten met Rebecca en Happy, de start van een avontuur in het heelal.

Aangeraden door AlexD:
Nadat ik de boot gemist heb met Fairy Tail, heb ik besloten om Hiro Mashima’s volgende werk niet te missen en heb ik de manga vanaf het begin gelezen. Een goede serie, het zal gaaf zijn om de actie series geanimeerd te zien en specifiek Shiki’s zwaartekracht aanvallen.

Yasuke (YASUKE)

Type: ONA
Studio: MAPPA
Genres: Action, Mecha

Start uitzending: 29 April
Aantal afleveringen: 6

Na een leven vol met geweld probeert Yasuke, de grootste Ronin die de wereld nooit gekend heeft, een rustig leven te vinden in een feodaal Japan vol met magie en mechs. Deze rust was van korte duur nadat een lokaal dorpje niet ver van hem het centrum wordt van een oorlog tussen twee Daimyo. Yasuke zal hiervoor ten strijde moeten en krijgt hierbij de taak een mysterieus kind te vervoeren en te beschermen tegen duistere krachten en bloeddorstige krijgers. Het verhaal van Yasuke, de eerste Afrikaanse Samurai die voor de legendarische Nobunaga Oda heeft gewerkt, zal de wereld over gaan.

Aangeraden door MetalHachiko:
Wat is beter dan een Samurai verhaal? Een die ook nog eens vol zit met magie en mecha! Dit actie avontuur raakt hierbij beide vlakken en zal hierdoor zeker niet saai zijn. Niet alleen dat, maar het is ook nog een gebaseerd op de historische gebeurtenissen van de eerste Afrikaanse Samurai Yasuke. Dus er zit waarheid achter de chaos!

Cider no You ni Kotoba ga Wakiagaru (サイダーのように言葉が湧き上がる)

Type: Movie
Studio: Signal.MD, Sublimation
Genres: Music

Start uitzending: 25 Juni

Een populaire videoster, Smile, die altijd een gezichtsmasker draagt om haar grote voortanden en beugel te verbergen, ontmoet een jongen genaamd Cherry. Cherry draagt altijd zijn koptelefoon en vind het lastig om te communiceren hoe hij zich voelt, of tenminste als hij moet spreken, want hij schrijft graag haiku’s. Ze ontmoeten, bij toeval, in een winkelcentrum.

Aangeraden door Yuki:
De animatiestijl en over het geheel genomen kleurrijke trailer spraken me enorm aan. Al is romantiek niet één van de genres van deze serie, lijkt er wel potentie te zijn voor iets tussen Cherry en Smile. Ze hebben ieder hun eigen worstelingen en ik denk dat dit verhaal een hoop potentieel heeft voor een schattige en opbeurende film.

 

Welke serie(s) ga jij kijken?

 

Als je de anime waar jij naar uitkijkt graag terug ziet in de lijst van het volgende seizoen, geef je dan op als schrijver voor AVO Magazine!

Mobiele versie afsluiten