Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

CD Review: LOVEBITES – Glory, Glory To The World

In de tijd die de meeste bands nodig hebben om één album op te nemen heeft LOVEBITES, gevormd in Tokyo in 2017, drie albums, twee dubbele livesets, een vier tracks tellende single en nu dit, hun derde EP Glory, Glory To The World uitgebracht.

Glory To The World is het openingsnummer en creëert, met een epische introductie, een etherisch, bijna quasi-religieus gevoel dat de aankomende storm nog vluchtiger maakt. Met de kracht van een vulkaan die uitbarst komt Glory To The World tot leven als gitaristen Midori en Miyako in tandem riffen terwijl de toevoeging van keyboards diepte en textuur toevoegt. Wanneer ze de luisteraars niet bestoken met enkele van de zwaarste riffs die de mensheid kent, wisselen ze zinderende gitaarsolo’s uit, en met duizelingwekkend effect. Er is een duidelijke neo-klassieke stijl in hun spel dat gitaarlijnen in elkaar verweeft en getuigt van een Bach en Mozart invloed. Zangeres Asami zingt Engels en hier is haar uitspraak kristalhelder en haar behandeling van het refrein van het nummer maakt het een echte oorwurm.

Het toepasselijk getitelde No Time To Hesitate komt als een razende uit de startblokken en plaatst drummer Haruna in het midden van het podium die haar kit aan de studiovloer lijkt te willen nagelen. Het is een punchy, keiharde track, factor in een aantal glas-verpletterende schreeuwen van Asami en je hebt een gas-op-de-plank, voet-op-de-monitor metal masterclass. Deze EP is een full-on affaire zonder ook maar één seconde te verspillen en het is pas bij het derde nummer, het donkere en beklemmende Paranoia, dat we een soort adempauze krijgen. Rinkelende toetsen hangen als ijspegels die al snel worden verbrijzeld door gitaren die klinken als waarschuwingssirenes als Haruna en bassiste Miho samen een explosief geluid creëren dat gegarandeerd je speakers doet ontploffen.

Ondanks al zijn frenetieke trashiness is er veel variatie op Glory, Glory To The World als Dystopia Symphony snelheid inruilt voor kracht om een meer afgemeten nummer af te leveren. Met een gepast gemene en stemmige solo van Midori heeft het een mooi middendeel als de instrumentatie omhoog wervelt naar een oneindig klein punt. Er zit een suggestieve, bijna filmische aard in het geluid van LOVEBITES, dus het is geen verrassing dat de afsluiter Winds Of Transylvania eerder werd uitgebracht als de themelied van de Vlad Love animeserie en het is zeker goed over te brengen naar de live-omgeving en maakt een mooie afsluiting van deze rauwe EP.

Niet tevreden om op hun lauweren te rusten, vindt Glory, Glory To The World de band in het verder ontwikkelen van hun geluid en het bereiken van nieuwe niveaus van techniciteit, evoluerend van het album Electric Pentagram uit 2020. Wereldheerschappij lonkt.

Glory, Glory To The World wordt uitgebracht door Victor Entertainment op 8 maart en JPU Records op 28 mei 2021.*

Tracklist:

1. Glory To The World
2. No Time To Hesitate
3. Paranoia
4. Dystopia Symphony
5. Winds Of Transylvania

*Links zijn affiliate links, AVO Magazine krijgt een kleine commissie/punten per gekochte release en koopt hiervan nieuwe releases voor om te reviewen.

Mobiele versie afsluiten