Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Kazuya Sato geeft online optreden in de Honpō-ji Tempel

Kazuya Sato © Cross Media Ltd

Kazuya Sato © Cross Media Ltd

De eerste kersenbloesems zijn al te zien in Japan, wat betekent dat het kersenbloesemseizoen is begonnen. Het is nog altijd niet mogelijk om Japan te bezoeken en dus moeten we dit seizoen aan ons voorbij laten gaan, al is het wel mogelijk om het een beetje digitaal mee te maken.

De prachtige locatie van de Honpō-ji tempel in Kyoto is een perfecte plek voor een Japans klassiek optreden, vooral wanneer de locatie wordt omarmd door de kersenbloesems in volle bloei. Op zaterdag 3 april vindt een optreden plaats van Shinobue (bamboefluit) artiest Kazuya Sato, een speciaal lenteoptreden getiteld The Song of the Cherry Blossoms Carried in the Spring Breeze. Honpō-ji werd in 1416 gesticht door een boeddhistische priester van de Nichiren-sekte. De tempel herbergt traditionele Japanse tuinen en beroemde werken van de 16e-eeuwse kunstenaar Hasegawa Tōhaku.

Het optreden wordt vanaf 8.30 uur in het Verenigd Koninkrijk (9.30 uur CEST) live gestreamd vanaf de locatie en zal anderhalf uur duren. Een perfect optreden terwijl je geniet van je ontbijt. Een kaartje voor deze stream kost 15 pond (ongeveer 17,50 euro) en als je niet in de gelegenheid bent om het live te zien, dan is het mogelijk om de archiefvideo bekijken, tot 10 april 2021. Kaarten voor de live-uitzending zijn te koop via Eventbrite.

De musicus die zal spelen, Kazuya Sato, heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan de kunst van de Shinobue, een traditionele bamboefluit die al eeuwenlang deel uitmaakt van de Japanse kunstcultuur. Dit instrument, ook bekend als Takebue, is al heel lang betrokken bij oude openbare kunstvormen, waaronder de internationaal erkende Noh en Kabuki, twee van de belangrijkste vormen van Japans theater. Kazuya Sato oefent al serieus met de Shinobue sinds hij afstudeerde aan de universiteit, maar hij pakte de fluit voor het eerst op toen hij nog op de middelbare school zat om betrokken te raken bij een plaatselijk Karatsu Kunchi Festival dat in zijn thuisprefectuur Saga werd gehouden.

Mobiele versie afsluiten