Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

Yahoo! Japan en LINE doneren geld als je vandaag zoekt op 3.11

Vandaag is het 11 maart 2021 en dat betekent dat het 10 jaar geleden is dat de zeebeving nabij Sendai (ook bekend als Great East Japan Earthquake) plaatsvond met een grote tsunami als gevolg. Dit jaar zullen Yahoo! JAPAN en LINE een liefdadigheidsproject houden waarbij je kunt helpen door te zoeken naar 3.11 op Yahoo! Japan.

Aangezien LINE zich bij deze samenwerking heeft aangesloten, zullen zoekopdrachten op LINE ook worden opgenomen. Bij elke zoekopdracht wordt 10 yen gedoneerd, tot 50 miljoen yen voor elk bedrijf. De donatie wordt gebruikt om de mensen en de gebieden te steunen die getroffen zijn door de aardbeving in Tohoku. Zoeken naar 3.11 op Yahoo! Japan en LINE zal mogelijk zijn tot 23.59 Japanse tijd (16.00 Nederlandse tijd).

Om de herinnering aan de aardbeving niet te laten vervagen, presenteert Yahoo! Japan ook een aantal andere mogelijkheden om te helpen, zoals donaties voor reconstructie en bouwen aan de toekomst en het kopen van producten uit het Tohoku-gebied. Er zijn ook artikelen en interviews met mensen die vertellen over wat er na de ramp is gebeurd, wat het voor hen heeft veranderd en wat de problemen zijn die in de toekomst moeten worden aangepakt. Dit liefdadigheidsproject wordt sinds 2014 georganiseerd door Yahoo! Japan, dit jaar is het voor het eerst dat het een gezamenlijke samenwerking is met de populaire chatapplicatie LINE. Meer informatie over het project is te vinden op de speciale webpagina op Yahoo! Japan.

Mobiele versie afsluiten