Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

Boris presenteert digitale wereldtour “In Your Head” 2021

Boris © fangsanalsatan

Boris © fangsanalsatan

Voor de meeste mensen is het al een tijdje geleden dat ze een show fysiek hebben bijgewoond. Gelukkig zijn er genoeg livestreams geweest om van te genieten, van live-optredens tot opgenomen optredens, experimentele rockband Boris heeft besloten op diezelfde trein te stappen met een ‘tour in je hoofd’. De kijkperiode van dit optreden is van 1 mei tot en met 10 mei, in Nederland is het op de eerste dag van mei vanaf 17.00 uur beschikbaar, in Japan is het op de tweede dag van mei om middernacht.

De video is een show met een 360-graden camera die publieksparticipatie mogelijk maakt, waarbij je de video kunt bekijken met je smartphone of tablet. Door je toestel te bewegen is het mogelijk om de voorstelling op alle visuele punten in 360 graden te bekijken. Je kunt het beeld op het scherm verder manipuleren door met je vingers te slepen of in/uit te knijpen voor in-/uitzoomen. De video zal gratis beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van Boris, maar de band staat open voor steun in de vorm van geld. Daarnaast is er ook tourmerchandise beschikbaar, namelijk een limited edition t-shirt.

Kort na het uitbreken van de COVID-19 pandemie, heeft Boris hun album NO op een snelle manier op de wereld losgelaten met de eerste digitale release van het album op Bandcamp in juli 2020. CD- en vinylversies werden in november 2020 in Japan uitgebracht, en de bijbehorende releaseparty werd achter gesloten deuren opgenomen. Dit specifieke optreden kan worden bekeken vanaf de 1 mei.

Volgens de band is het de intentie om dit een ‘tour’ te noemen, om betekenis te geven aan de ervaring van deelname, die live-shows meestal hebben. Anders dan bij conventionele live-concert beelden, in plaats van een vast camerastandpunt, is het mogelijk voor kijkers om vrij te kijken in elke richting die ze willen in een volledige 360 graden. Bovendien zul je je tijdens de show vooraan en in het midden van het podium bevinden, zodat je de show van dichtbij meemaakt. Omdat de camera en jouw ogen een en dezelfde worden, creëert het elke keer dat je kijkt een nieuwe ervaring en het verstrijken van de tijd.

Mobiele versie afsluiten