Site pictogram AVO Magazine – One click closer to Japan

GLAY presenteert live concertprogramma via stream: THE ENTERTAINMENT STRIKES BACK

GLAY © LSG

GLAY © LSG

De rockers van GLAY zijn begonnen met een doorlopend live concertprogramma, getiteld THE ENTERTAINMENT STRIKES BACK, door ze in vier maanden te streamen. Ze begonnen in maart en het zal doorgaan tot eind juni. Via HYPER JAPAN is het mogelijk om een goede deal te krijgen op je tickets om te genieten van de komende streams van de band. Extra bijzonder is dat deze shows elk geïnspireerd zijn door een ander bandlid.

De rockband werd opgericht in 1988 en heeft nummers gemaakt die passen in de pop- en rockgenres, maar ze gebruiken ook elementen uit een grote verscheidenheid aan genres. Aan het begin van de carrière van GLAY, was de band verbonden met de Visual Kei beweging. Tegenwoordig behoort GLAY tot de meest succesvolle acts van Japan en heeft het in minder dan anderhalf decennium 5 miljoen platen verkocht.

GLAY werd opgericht door Takuro (op gitaar) en Teru (zang), die al sinds de lagere school bevriend waren en op het noordelijke eiland Hokkaido woonden. De naam van de band zou ‘grijs’ betekenen, hoewel het onduidelijk blijft of de spelfout per ongeluk is gemaakt – wat mogelijk lijkt, aangezien GLAY is opgericht toen de leden nog op de middelbare school zaten.

Nadat ze een andere gitarist, Hisashi, hadden gekozen uit de kortstondige lokale punk-rock sensatie Ari, slaagde GLAY erin naam te maken in hun thuisstad, maar toen ze na hun afstuderen naar Tokyo verhuisden, ontdekten ze dat de weg naar roem nooit gladjes verloopt – soms moest GLAY zelfs optredens doen zonder enig publiek. Dat veranderde later in de jaren ’90, toen ze bassist Jiro overnamen van één van Tokyo’s underground bands. Zijn komst zorgde voor een line-up die sindsdien niet meer veranderd is (hoewel de band met sessiedrummers speelt). Later werden ze getekend door het indie label van Yoshiki van X JAPAN. Dat was het begin van een gestage opmars naar sterrendom.

De aankomende stream is gepland op 29 mei, daarna op 26 juni. Kaarten met korting zijn te koop hier. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen voor het live-archief van het live-programma van april tot en met 14 mei. De livestream is te zien op Zaiko.

Mobiele versie afsluiten