Site icon AVO Magazine – One click closer to Japan

AVO Interview: Maak kennis met singer-songwriter Re:O

Re:O | Photography by Shay Lin

Re:O | Photography by Shay Lin

Re:O is een singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist die in 2020 is gestart met het maken van muziek als solomuzikant. Optreden op het podium leek een ander verhaal te zijn, vooral vanwege de COVID-19 pandemie. Re:O wist uiteindelijk internationaal mensen te bereiken door muziek te delen via websites als Reddit en is regelmatig actief op Twitch om te praten over muziek en andere onderwerpen die haar bezig houden.

De getalenteerde muzikante zit niet stil en weet nieuwe wegen te bewandelen om muziekliefhebbers te vinden. Ze staat nog aan het begin van haar carrière als solomuzikante, maar heeft al vele harten geraakt met haar relativerende songs. Tussen het maken van nieuwe nummers door, nam Re:O de tijd om wat vragen te beantwoorden voor een snel interview om deze vaardige muzikante (beter) te leren kennen.

Reo-2021-Shay-Lin03

AVO Magazine:Je bent vorig jaar begonnen met je activiteiten als soloartiest, maar je bent al veel langer actief in de muziekscene. Naast singer-songwriter ben je ook een multi-instrumentalist, van gitaar- tot keyboardspeler. Kun je me vertellen hoe het voor jou allemaal begonnen is? Wat was voor jou de trigger om in de muziekindustrie te gaan werken?
Re:O: Toen ik een kind was, moest ik van mijn moeder naar de pianoschool. Ik was zo lui en oefende niet maar ik bedankte mijn moeder dat ik naar de school mocht omdat ik muziektheorie leerde. Ik begon gitaar te spelen omdat ik in J-rock bands zat. Mijn slechte gewoonte gebeurde weer… Ik speelde het en stopte het steeds weer opnieuw te spelen. Ik speel nu bijna elke dag gitaar en piano.

Ik kan ook drummen. Het was niet mijn bedoeling maar mijn klasgenoten op de lagere school dwongen mij het te bespelen zodat ik de basisdrumpatronen kan spelen. J-rock inspireerde me, maar ik kan wel zeggen dat Arctic Monkeys me geobsedeerd hebben gemaakt door westerse muziek en me geïnspireerd hebben om in de muziekindustrie te gaan werken. Ik was geschokt toen ik voor het eerst naar hun muziek luisterde omdat het echt anders was dan de muziek waar ik tot nu toe naar luisterde. Ik begon naar veel westerse muziek te luisteren en een band en liedjes te maken.

Re:O | Photography by Shay Lin

AVO Magazine: Wie is je grootste inspiratiebron?
Re:O: Het is echt moeilijk om er een te kiezen. Ik zou zeggen Grimes, Björk, Lady Gaga, Daughter, Radiohead en ga zo maar door. Maar Arctic Monkeys zijn mijn grootste helden.

AVO Magazine: Hoe was het om te beginnen als solomuzikant in een jaar als 2020 en hoe ben je omgegaan met de gevolgen van de pandemie?
Re:O: Mijn oude band ging uit elkaar. Het maakte me van streek. Ik heb geprobeerd om weer een band op te richten, maar het was moeilijk om leden te vinden die dezelfde muzieksmaak hebben als ik. Het is ook moeilijk te vinden vanwege COVID-19. Ik had het bijna opgegeven om in de muziek te werken maar ik realiseerde me dat ik ervaring heb met het maken van nummers met andere mensen dus ik dacht dat ik het misschien wel alleen zou kunnen doen. Ik haalde Ableton en begon te studeren hoe het te gebruiken omdat ik nog nooit een DAW (red. Digital audio workstation) had aangeraakt. Ik blijf bijna elke dag thuis zodat ik aan muziek kan werken. De pandemie heeft soms een enorme impact op mijn mentale gezondheid maar ik probeer naar veel liedjes te luisteren om me op te vrolijken.

AVO Magazine: In een groot muziekland als Japan is het moeilijk om bekender te worden met je muziek. Is dat de reden waarom je ervoor hebt gekozen om je niet alleen op de Japanse muziekscene te richten, maar ook op de internationale muziekscene?
Re:O: Op de één of andere manier trekt mijn muziek mensen uit andere landen aan, ook al zing ik in het Japans. Ik plaatste mijn muziek op Reddit en realiseerde me dat, dus richt ik me op de internationale muziekscene. Ik denk dat mijn muziek beïnvloed is door westerse muziek. Dat is misschien waarom…? Ik hoop dat meer Japanse mensen me opmerken! lol

AVO Magazine: Je hebt een paar digitale singles uitgebracht, en de laatste was getiteld, GUILD. Wat kun je me vertellen over het concept van dit nummer?
Re:O: Veel mensen hebben dit misschien al gehoord, maar wij Japanners hebben het probleem dat we te veel werken. Ik heb wat video’s gezien van Japanse loondienst. Ze werken van 7 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts en dat schokte me. Dus maakte ik een verhaal over een persoon die vrijheid wil en de stress van zijn werk kwijt wil. Ik probeerde indirect te vertellen dat we niet veel willen werken. Mijn vriend die naar dit lied luisterde vertelde me dat ik de maatschappij bespot, wat niet mijn bedoeling is, maar ik dacht dat het interessant zou zijn als ik van deze kwestie een donker verhaal zou maken.

Re:O | Photography by Shay Lin

AVO Magazine: Je beschrijft je muziek als donker, ambient, cool en gek, naast vele andere trefwoorden. Wat in die trefwoorden trekt je aan en waarom heb je ervoor gekozen om muziek te maken die in deze categorieën past?
Re:O: Ik geloof dat niemand kan beschrijven wat voor soort muziek de mijne is, want zelfs ik kan het niet. Maar ik geloof dat het een heleboel interessante sferen, geluiden, woorden, muziekgenres en dergelijke heeft. Ik zou graag willen dat mensen die naar mijn muziek luisteren een trefwoord kiezen dat bij mijn muziek past, als er al iets is.

AVO Magazine: Wat zullen jouw volgende stappen zijn in de nabije toekomst, ben je al bezig met de volgende release?
Re:O: Ik probeer in de loop van dit jaar een eerste EP uit te brengen. Ik hoop dat ik kan optreden als ik het uitbreng. Ik ben ook van plan om een eerste album te maken, maar in eerste instantie wil ik aan een EP werken.

AVO Magazine: Wat zijn op dit moment de beste manieren om je te steunen?
Re:O: Ik hoop dat meer mensen het woord willen verspreiden. Vertel het je vrienden, buren, ouders, kinderen etc. Mijn muziek delen zou helpen!!!!

Re:O | Photography by Shay Lin

Gerelateerde links:

Op dit moment is Re:O druk bezig met het afronden van nieuwe muziek en een nieuwe muziekvideo. Een goede reden om haar YouTube-kanaal in de gaten te houden, ze heeft ook een Linktree pagina aangemaakt met alle belangrijke links die aan haar verbonden zijn.

Volg haar op social media en check haar Twitch kanaal out, maar check vooral ook haar muziek!

Exit mobile version