Wat is AVO Magazine?

(日本語)

Wat is AVO Magazine?

AVO Magazine is meer dan een gewone online magazine over Japanse muziek en cultuur. Naast het informeren van de lezer over de diverse Japan-gerelateerde evenementen, ondersteunt AVO bij diverse Japan-gerelateerde evenementen in Europa, maar doet ook de organisatie hiervan. In het verleden heeft AVO diverse concerten en festivals (AVO J-Rock festival in 2013 en AVO J-Music Festival in 2018) mogen organiseren waarbij diverse Japanse (indie)muzikanten het podium mochten betreden om zichzelf te kunnen introduceren.

Sinds 2017 publiceert AVO Magazine in het Nederlands en Engels. Er is een vertaalteam bezig om oudere artikelen – voornamelijk interviews, reviews en verslagen – te vertalen in het Engels.

De focus van AVO Magazine

Er zijn een aantal punten voor AVO Magazine die belangrijk zijn en de meeste updates verkrijgen. De belangrijke punten van AVO Magazine zijn als volgt:

  • Nieuws: Onder nieuws vallen de nieuwtjes vanuit Japan, soms gericht op opvallende nieuwtjes, tot aan Tokyo 2020, maar ook aankondigingen van Japan gerelateerde evenementen in voornamelijk Nederland en België.
  • Interviews: hier vallen de interviews met artists, conventies, cosplayers, muzikanten en overig onder. Er is gekozen voor een apart kopje voor muzikanten, omdat AVO Blog momenteel veel kansen krijgt om mensen uit de muziekwereld te interviewen.
  • Reviews: Op AVO Magazine worden heel veel reviews aangeboden, daarom is er ook gekozen om deze in te delen, en zijn er meer dan 10 aparte categorieen ontstaan wat betreft de reviews.
  • Verslagen: Ondanks dat het onderwerp waar AVO Magazine over schrijft (Japan gerelateerd) aardig onder een niche kan vallen, zijn er behoorlijk veel Japan gerelateerde activiteiten te doen in Nederland en België, maar ook daarbuiten. AVO Magazine krijgt geregeld de kans om deze activiteiten bij te wonen om deze te verslaan. De verslagen komen online onder de noemers: Anime Evenementen (conventies, anime gerelateerd), Japan Evenementen (Japanmarkt, traditioneel Japan), Muziek Evenementen (Muzikale optredens op conventies, concerten en meer) en Overige Evenementen.
Chibi Fran – design by Zarra de Ruijter 2016
Chibi Fran – design by Zarra de Ruijter 2016

Mascotte

De mascotte van AVO is een onigiri die de naam Tomoya draagt. De onigiri is in het leven geroepen doordat er op AVO Forum vraag was naar een mascotte waarmee AVO Forum meer herkenbaarheid kon verkrijgen. Na een wedstrijd is er een onigiri gekozen zonder naam. Het originele ontwerp is gedaan door forumlid Leanne2me in 2011. De mascotte kreeg een upgrade in 2013 door Spitch TVB welke nu de huidige vorm is. In datzelfde jaar kreeg de mascotte ook een naam, welke door middel van een prijsvraag werd bedacht. De naam Tomoya werd bedacht door Joyce van The Sushi Times.

In 2016 kwam Zarra de Ruijter met het ontwerp van ‘Chibi Fran’, een mini-me van mijzelf zoals ik veelal op conventies te vinden ben. Op het paarse shirt van Chibi Fran zie je de mascotte Tomoya staan. Daarbij draagt het karakter een hoed met kattenoortjes en draagt het een camera en een notitieboekje met zich mee.

AVO J-Rock Festival

Om het 10-jarig bestaan van AVO te vieren, werd er een muziekfestival georganiseerd op 14 juli 2013. Drie Japanse acts, GOTHIKA, ADAMS en VANIRU, traden op in de Tivoli De Helling (tegenwoordig De Helling) in Utrecht. De titel van het festival was AVO J-Rock Festival en bezoekers vanuit Nederland en erbuiten kwamen op dit festival af om te genieten van drie interessante acts, waarvan de laatste twee hun Nederlandse introductie kregen, gezien deze twee acts voor het eerst in Europa waren. Het festival was zo’n succes, dat er jaarlijks nog gevraagd wordt of er een nieuwe editie aan gaat komen.

AVO J-Music Festival

Een aantal jaren later kwam naar voren dat 15 jaar AVO werd gevierd door een nieuw festival, met de titel AVO J-Music Festival. Het evenement werd georganiseerd op 15 september 2018 in het Zuiderparktheater in Den Haag. Twee Japanse acts, Esprit D’Air en REMNANT, betraden het grote podium om het (internationale) publiek te laten zien wat ze in huis hadden. De avond werd aan elkaar geknoopt door Dj Nachtraaf. Het festival was speciaal, omdat het in de buitenlucht plaatsvond, het weer liet zich van z’n goede kant zien en het publiek kon daarnaast genieten van Japanse hapjes en drankjes.

Formula Cosplay Europe 2nd Edition | Photography: Vi Young
Formula Cosplay Europe 2nd Edition | Photography: Vi Young

Motor

Nog steeds ben ik de motor van deze site – het meeste doe ik nog steeds zelf – maar geregeld krijg ik gastschrijvers figuurlijk over de vloer die iets aanleveren voor AVO Magazine. Daarnaast heb ik sinds kort extra hulp in de fotografie- en vertaalafdeling! Zo nu en dan gaan we allemaal op pad om naar diverse Japan gerelateerde evenementen te gaan, om daar achteraf een verslag van te maken. De diverse gastschrijvers, vertalers, promotors en fotografen die mij momenteel helpen en in het verleden zijn toch wel een behoorlijk aantal geworden en om hen extra in het daglicht te zetten en om te laten zien wie wat doet is er een colofon in het leven geroepen!

In de media

AVO Magazine en ikzelf komen nog weleens in andere media. Ik werd op 23 november 2013 geïnterviewd voor het programma Hello! Japan op RTV Amstelveen. Hier werd ik gevraagd waar mijn interesse voor Japan begon en heb ik gesproken over AVO Forum en AVO Magazine.

In 2016 werd ik geïnterviewd door een van de nieuwe gastschrijvers om meer te vertellen over de achtergrond van AVO (het forum, deze website en de werkzaamheden als concertorganisator).

Op 10 juli 2017 kwam er een interview online op Lotus Writings over mijn zomer, daar sprak ik ook over Japan en AVO Blog (voor de verandering naar de nieuwe naam AVO Magazine). Ik sprak over mijn eerste reis naar en in Japan in een interview die Travel by Liv met mij had, het interview werd op 9 augustus 2017 gepubliceerd.

10 november 2017 kwam er een artikel online op Werkcafé Den Haag waar ik sprak over hoe AVO is gestart en waar ik nu sta. Zeker het lezen waard, gezien ik uitgebreid mocht praten over de diverse websites die onder AVO vallen.

Contact

Wij accepteren persmateriaal, interview aanvragen en verzoeken, promotie materiaal voor Japan gerelateerde evenementen en optredens. Neem contact op met Francisca Hagen via .

Social Media

Twitter: https://twitter.com/AVO_Magazine
Facebook: http://www.facebook.com/AVOMagazine
Instagram: http://instagram.com/AVOCommunity

Hi, my name is Fran. Welcome to AVO Magazine!
Bedankt voor het vieren van 15 jaar AVO tijdens AVO J-Music Festival! Lees het verslag terug en geniet na door middel van de videos!

Gebruik geen teksten en foto's van AVO Magazine zonder toestemming. Mocht je vragen hebben, neem dan eerst contact met ons op.
Vind je het leuk wat je leest? Vergeet niet om een digitale koffie te doneren om AVO Magazine online en actief te houden! Klik op de button.